PDA

Bekijk de volledige versie : Holbewonersmentaliteit!


Barst
3rd November 2007, 01:27
Turkse journalist stopt met weblog na bedreigingen


BRUSSEL - Mehmet Koksal, journalist van Turkse oorsprong die vaak schrijft over Turks nationalisme bij Belgische politici van Turkse oorsprong, stopt met zijn weblog. Hij nam de beslissing na bedreigingen aan hem en zijn familie en vanwege de processen die de Turkse gemeenschap in ons land tegen hem inspant.


Mehmet Koksal is correspondent van het Franse weekblad Courrier international en werkt ook voor verschillende week- en maandbladen. Hij bracht verschillende politici van Turkse origine, zoals Brussels staatssecretaris Emir Kir, in verlegenheid door over hun omstreden uitlatingen of standpunten te schrijven.

Op zijn jongste bijdrage op zijn weblog 'Humeur allochtone' zegt Koksal dat de bedreigingen en verwijten die hij krijgt 'hem over het algemeen doen lachen', maar hij 'begrijpt dat zijn omgeving zijn mening en zijn gevoel voor humor niet deelt'.

Op zondag 21 oktober kreeg Koksal een pak slaag van een groep 'grijze wolven' die betoogden voor de Amerikaanse ambassade in Brussel. Hij kwam er met enkele kneuzingen van af.

Externe links bij dit artikel: http://allochtone.blogspot.com


Blog DS, 02-11-2007