PDA

Bekijk de volledige versie : Fair trade scoort met eerlijke koffie


Barst
27th October 2007, 00:23
Fair trade scoort op zakelijke markt met eerlijke koffie


ABN Amro stapt over op koffie met het Max Havelaarkeurmerk. Dat betekent 20 ton koffie extra voor de verkopers van eerlijke koffie en een ondersteuning van 85 boerengezinnen in ontwikkelingslanden.


Volgens de Stichting Max Havelaar stappen ook Kwantum en Eneco over op eerlijke koffie voor hun personeel. Rabobank en Van Lanschotbankiers gingen ABN Amro voor. In 2006 ontvingen boerenorganisaties in ontwikkelingslanden boven op een minimumprijs voor hun producten een premie van 2,1 miljoen euro. De stichting verwacht een jaarlijkse groei van 20 procent. De oprichters van het keurmerk, Nico Roozen en Frans van der Hoff, kregen deze week een onderscheiding.


Trouw, 27-10-2005

wim leenaerts
27th October 2007, 11:58
Erg goed nieuws!
Hoe staat het eigenlijk met de koffie in het departement lerarenopleiding in Vorselaar? Anders misschien een interessant punt voor de SR? ;)

Dagmar
28th October 2007, 14:25
Ik vind het heel goed dat het rijke Westen misschien wel iets meer betaald voor Fare Trade producten, maar in ruil een kwalitatief goed product krijgt en tegelijkertijd de arme boeren helpt. Het is niet zo dat het prijskaartje merkelijk duurder is maar de winstverdeling wordt zodanig geregeld dat de arme boeren meer krijgen. Tegenwoordig ziet men in de winkelrekken meer en meer dergelijke producten.

Lien Boogers
29th October 2007, 19:22
In mijn vorige school hadden wij verschillende artikelen uit de wereldwinkel en er was slechts een prijsstijging van ongeveer 5 eurocent. Dus misschien wel eens de moeite om voor te stellen!

Barst
1st November 2007, 04:46
[QUOTE=wim leenaerts]Hoe staat het eigenlijk met de koffie in het departement lerarenopleiding in Vorselaar? Anders misschien een interessant punt voor de SR? ;)[/QUOTE]
Allemaal Max Havelaar! :thumbsup:
Nu nog die stomme cola-automaten!! :rage:

Barst
1st November 2007, 15:06
Carrefour legt Zuid-Afrikaanse Fair Trade wijn in de rekken


Dinsdag 30 oktober 2007 - (js) - Carrefour, GB en Express nemen naar aanleiding van de Week van de Fair Trade (3-13 oktober) wijnen van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Thandi op in het gamma. De wijnen van Thandi waren wereldwijd de eerste wijnen die het Fair Trade keurmerk ontvingen.


Het wijnhuis werkt voor de productie van zijn wijnen samen met lokale producenten. Zo’n 300 families uit verschillende gemeenschappen zijn verbonden met Thandi, dat op deze manier een belangrijke sociale rol vervult. Thandi is immers niet gewoon een afnemer, maar biedt belangrijke ondersteuning inzake productieprocessen, opleiding, versterken van de sociale positie, enz. De families die voor Thandi produceren zijn trouwens medeaandeelhouder.

In Carrefour, GB en Express zullen de volgende twee wijnen van Thandi verkrijgbaar zijn: Thandi Chardonnay/Chenin (Wit). De Thandi Chardonnay/Chenin is een witte wijn met 52% Chardonnay en 48% Chenin Blanc. Deze wijn kan volgens Carrefour perfect geserveerd worden bij gegrilde vis of gebraden kip.

Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon (Rood). De Cabernet Sauvignon verbleef 9 maanden op Franse eik. Voor de Shiraz werden krullen van Franse en Amerikaanse eik gebruikt. Deze wijn komt volgens Carrefour tot zijn recht bij een brede waaier aan vleesgerechten.


6 Minutes Business, 30-10-2007

Sofie Daems
1st November 2007, 17:01
Ik vind het een zeer goed initiatief van GB, Carrefour en Expres om fair-trade wijnen te lanceren. Oké, het is een beetje duurder als een gewoon wijntje, maar nu ben je zeker dat de wijn niet gemaakt is door bv. kinderen.
Ik kan zo'n initiatieven alleen maar toejuichen! :clap: