PDA

Bekijk de volledige versie : Paul D'Hoore neemt ontslag bij VRT


Barst
24th October 2007, 21:36
Paul D'Hoore neemt ontslag bij VRT


BRUSSEL - Paul D'Hoore zal niet langer als reportagemaker of verslaggever voor de VRT werken. Dat zijn D'Hoore en algemeen hoofdredacteur Pieter Knapen in onderling overleg overeengekomen.


Hij gaat vanaf november immers aan de slag als zelfstandige. De openbare omroep zal in die hoedanigheid van zijn diensten blijven gebruikmaken, zo meldt de VRT.

De concrete aanleiding voor de beslissing was dat de financieel analist op eigen initiatief Beurssucces zou lanceren. Dat is een wekelijkse nieuwsbrief met advies waarop beleggers kunnen intekenen voor 125 euro per jaar.

Het college van hoofdredacteurs van de VRT onderzocht daarop of D'Hoore deze betaalde activiteiten zou kunnen combineren met zijn functie als journalist bij de openbare omroep.

Knapen en D'Hoore kwamen overeen dat hij als zelfstandige aan de slag gaat. Hij zal wel als economisch en financieel expert commentaar blijven geven op radio, tv of online.

Concreet zal hij als gast optreden in onder andere De Zevende Dag en Inspecteur Decaluwé op Radio 2, en afhankelijk van de actualiteit ook in andere programma's.


Blog DS, 24-10-2007