PDA

Bekijk de volledige versie : Weldra eerste Vaticaanse gouden medaille?


Barst
5th August 2004, 03:14
Vaticaan krijgt departement voor sport


VATICAANSTAD (ap) - Paus Johannes Paulus II, zelf vroeger een enthousiast zwemmer en skieėr, heeft een departement voor sport opgericht. Want sport is volgens het Vaticaan een ,,zenuwentrum'' van de hedendaagse cultuur en een ideale manier om schapen naar de katholieke stal te halen.


Het Vaticaan heeft de oprichting van het departement gisteren bekendgemaakt, in de aanloop naar de Olympische Spelen. De miljoenen mensen die deze maand de Spelen in Athene zullen volgen, zijn voor de katholieke kerk het bewijs van het belang van sport.

Maar, zo waarschuwt het, de hedendaagse sportbeoefening is afgedwaald van de oorspronkelijke idealen waar sport voor staat. Het Vaticaan verwijst daarmee indirect naar het hooliganisme, de dopingschandalen en de competitievervalsing die de voorbije jaren zo vaak de koppen in de sportkaternen van de kranten beheersten.

Met het departement wil het de fundamentele waarden van de sport opnieuw benadrukken.

Het sportdepartement moet zich bezighouden met het promoten van sport onder atleten, managers en fans ,,als middel voor de persoonlijke ontwikkeling en als instrument in dienst van vrede en broederschap onder de mensen''.

Er komen initiatieven om het christelijke leven van atleten in de kijker te zetten.


04/08/2004

©Copyright De Standaard