PDA

Bekijk de volledige versie : Kortere mensen voelen zich minder gezon


Sanne.Vosters
18th October 2007, 17:47
"Kleine mensen zijn minder gezond. Ze hebben bij manier van spreken een chip in hun lijf zitten die hen ongezonder maakt". Dit bloklettert The Daily Mail. Een studie toont aan dat kleinere mensen een ongezonden houding tegenover het leven hebben. Ze klagen over een mindere mentale en fysieke gezondheid, vergeleken met mensen van gemiddelde grootte.

In een onderzoek bij 14.000 mensen werd hen gevraag gegevens over lengte, gewicht, leeftijd, langdurige ziekte en sociale status te geven. Mannen kleiner dan 1 meter 60 en vrouwen kleiner dan 1 meter 50 schatten hun gezondheid - ook in termen van mobiliteit, pijn en depressie - een stuk lager in dan gemiddeld.

Het rapport, verschenen in Clinical Endocrinology, geeft niet aan hoe ongezond deze kleine mensen zijn, wel hoe ze zichzelf voelen en inschatten. Hoe kleiner iemand is, des te sterker is het verband.

Een toename van de lengte met 6 centimeter verhoogt het gezondheidsgevoel met 6 procent. .

Gazet van Antwerpen 18 oktober 2007

Smits.Diede
19th October 2007, 10:56
Wat in dit artikel heel belangrijk is, is het feit dat kleine mensen zich slecht voelen (mentaal) en zich daardoor ook ongezond (fysiek) gaan voelen. Maar kleine mensen zijn in werkelijkheid niet ongezond, het zit vaak tussen de 2 oren. Het is bekend dat kleine mensen meer gepest worden op school, vaker problemen hebben op het werk en meer worstelen met relaties. Deze problemen zorgen ervoor dat kleine mensen zich meteen ongezonder voelen. (Can you blame them?)


Groei wordt gestimuleerd door hormonen, gezonde voeding en een goede gezondheid. Negatieve invloeden zijn ziekte, tekorten in de voeding, gebrek aan aandacht, mishandeling en te weinig beweging.
=> Ziekte en slechte gezondheid (zowel mentaal als fysiek) maakt dat je groei wordt beperkt. Logisch dus dat je je ongezond gaat voelen als de oorzaak van je klein zijn een slechte gezondheid is.


xXx Diede