PDA

Bekijk de volledige versie : VRT dient een klacht in na Woestijnvislek


de pietro
16th October 2007, 23:48
BRUSSEL - De VRT neemt het niet dat het contract met Woestijnvis werd gelekt aan de pers en dient een klacht in bij het gerecht.

Het lekken van het Woestijnviscontract is bij de VRT-top in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt. Diane Waumans, woordvoerder van de VRT, spreekt klare taal: 'We gaan er een fameuze zaak van maken. Wij kunnen niet accepteren dat werknemers vertrouwelijke contracten mee naar huis nemen en kopiëren. Dat is crimineel gedrag. Een zwaar woord, maar zo is het nu eenmaal.'

Vorige week kregen verschillende media via mail het contract tussen de openbare omroep en het productiehuis Woestijnvis toegestuurd. Daarin stonden financiële details die de volgende dagen breed werden uitgesmeerd in de pers.

Namen noemen

In het persbericht wordt niet vermeld tegen wie de openbare omroep een klacht indient. Er staat dat 'de namen van de betrokken in de klacht zullen worden opgenomen.'

'Ik wil de namen niet herhalen', legt Waumans uit. 'Maar ik veronderstel dat het duidelijk is wie we bedoelen, de namen werden al vermeld in de pers'.

De 'betrokkenen' waar het over gaat, zijn dus hoogstwaarschijnlijk Ivo Vandenbroeck en zijn partner Anne Bossens. Vandenbroecks naam stond in het pdf-bestand dat werd rondgestuurd.

Van Hecke

Vandenbroeck is gedelegeerd bestuurder van T&V (Talent & Vision) én werkt bij het kleine productiehuis Feel Rouge. Dat bedrijf heeft voor de VRT een aantal docusoaps gemaakt, waaronder een reeks over de Brusselse volkswijk de Marollen. Een nieuw programmavoorstel werd onlangs door de Eén-directie verworpen.

Bossens was medewerkster van voormalig tv-directeur Aimé Van Hecke, die het bewuste contract met Woestijnvis onderhandelde, en werd zes maanden geleden ontslagen.

De vraag of de VRT gerechtelijke stappen onderneemt omdat het lek de besprekingen met de productiehuizen fel verstoort, wuift Waumans weg. 'Wij hebben niets tegen het publieke debat dat wordt gevoerd over de inhoud van het contract. In tegendeel: daar hebben we veel van opgestoken. Die besprekingen met de productiehuizen gaan overigens gewoon door.' Van onze redacteur Kristof Hoefkens

(de standaard)