PDA

Bekijk de volledige versie : Zeven vrouwen in nieuwe regering Marokko


de pietro
16th October 2007, 23:27
RABAT - In Marokko is maandag, ruim een maand na de parlementsverkiezingen, een nieuwe regering gevormd. Zeven van de 34 ministers zijn vrouwen. De vorige regering telde twee vrouwen.

De islamitische Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, die bij de verkiezingen als tweede eindigde, maakt geen deel uit van de nieuwe regering. Die wordt net als de vorige gevormd door de seculiere, centrumrechtse partij Istiqlal van premier Abbas El Fassi en de Socialistische Unie van Volkskrachten.

Oudgediende Mohamed Benaissa is als minister van buitenlandse zaken vervangen door de 49-jarige Taieb Fassi Fihri, die voorheen staatssecretaris onder Benaissa was.

De belangrijkste ministers, zoals die van buitenlandse zaken, worden benoemd door koning Mohamed VI. Chakib Benmoussa blijft aan als minister van binnenlandse zaken.

Een van de vrouwelijke ministers is Nawal el Moutawakil, die in 1984 Olympisch goud won op de 400 meter horden. Zij wordt minister van sport.

(de standaard)

elienvanlimbergen
16th October 2007, 23:38
Mooi, mooi. Een stap in de goede richting. Nu maar hopen dat die vrouwen ook effectief wat inspraak krijgen en men hen ook de 'wat zwaardere' posten durft toe te vertrouwen. We mogen hierbij natuurlijk ook niet vergeten dat zowel vrouwen als mannen de visie van hun partij vertegenwoordigen.