PDA

Bekijk de volledige versie : 'Wobbing'


Barst
4th October 2007, 18:00
Fonds Pascal Decroos lanceert site voor 'wobbing'


Het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek heeft donderdag de website www.wobbing.be gelanceerd. Met wobben wordt bedoeld het verwerven van overheidsinformatie langs officiële weg. De site is een praktische gids voor al wie gebruik wil maken van de Wet op de Openbaarheid van Bestuur (WOB).


Wobben, het gebruik maken van de Wet op de Openbaarheid van Bestuur (WOB) om informatie van de overheid los te krijgen, is nu nog vrijwel onbekend in Vlaanderen. De federale wet dateert van 11 april 1994 (Vlaams decreet van 26 maart 2004), maar wordt volgens de initiatiefnemers zelden gebruikt.

Daar moet verandering in komen, vindt het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek. "Wie informatie van de overheid wil, krijgt niet altijd een eenduidig antwoord over wat je waar kan vinden", luidt het. Op de site vindt elke geïnteresseerde een verhelderende aanvraagprocedure en een aantal succesvolle cases. (belga/dm)

http://www.wobbing.be


Blog DM, 04/10/2007

jan.dufraing
8th October 2007, 20:14
Het is wel een feit dat de overheid altijd wazige antwoorden geeft. Ik heb ook eens gekeken op die site. Het is wel een feit dat de overheid weinig of geen informatie vrijgeeft over hun financiën. Dat is nog eens te zien op die site. Dwangsommen betalen ze liever dan de gegevens bekend te maken terwijl ze dit toch verplicht zijn volgens de wet.
Tip aan andere bezoekers en leden ga ook eens kijken op www.wobbing.be