PDA

Bekijk de volledige versie : Hoger Beroepsonderwijs


Tine Witvrouwen
4th October 2007, 09:45
[SIZE=3]Vandenbroucke wil hoger beroepsonderwijs[/SIZE]
Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) wil over twee jaar starten met hoger beroepsonderwijs.

Dat nieuwe onderwijsniveau is in de eerste plaats bedoeld voor jongeren die na het secundair onderwijs willen voortstuderen, en die het klassiek hoger onderwijs te moeilijk vinden.

Vandenbroucke heeft over het hoger beroepsonderwijs een discussienota klaar.
Meer kansen op de arbeidsmarkt
In het hoger beroepsonderwijs komen een reeks bestaande beroepsopleidingen die nu zweven tussen het secundair en het hoger onderwijs.
Het gaat onder meer om de vierde graad verpleegkunde, het zevende specialisatiejaar technisch secundair onderwijs, en het hoger onderwijs voor sociale promotie.

Er komen ook nieuwe praktijkgerichte en soepele beroepsopleidingen die mensen vooral meer kansen moeten geven op de arbeidsmarkt.
Hoger op de onderwijsladder
Het hoger beroepsonderwijs kan ook een opstap zijn naar het klassiek hoger onderwijs, zodat studenten hoger kunnen klimmen op de onderwijsladder.

Wie geen diploma secundair onderwijs heeft behaald, krijgt via het hoger beroepsonderwijs alsnog de kans om dat diploma toch nog te verwerven.

De opleidingen in het hoger beroepsonderwijs zullen één tot twee jaar duren.

Minister Vandenbroucke wil met het nieuwe onderwijs een stevige sport bijbouwen op de onderwijsladder, zodat meer jongeren na het secundair onderwijs kunnen voortstuderen.

VRT nieuws, 4/10/2007

Karen 01
5th October 2007, 11:04
Ik vind dit een heel goed initiatief. Er zijn zeker veel mensen met beperkte studiemogelijkheden die verder willen studeren maar het niet kunnen of niet durven uit angst het niet aan te kunnen. Iedereen moet de kans krijgen op hoger onderwijs, ook leerlingen uit het BSO.

Karen Van Dijck