PDA

Bekijk de volledige versie : Warm aanbevolen!!


Barst
4th October 2007, 01:57
www.uitpers.be

Media, politiek en economie. Veelal is de scheidingslijn niet helemaal duidelijk. Media geraken geketend of spreken de woorden van hun broodheren. Het ene feit wordt uitvergroot, het andere verzwegen. Er is een nieuwe doctrine, aldus Ignacio Ramonet in Le Monde Diplomatique, "het is la 'pensée unique', de enige die toegelaten is door een onzichtbare en alomtegenwoordige opiniepolitie". Ondertussen zijn ook de media volledig onderhevig aan de wetten van de vrije markt. Ze moeten tegen mekaar op concurreren, zodat de dwang voor een goed verhaal en inslaande beelden het maatschappelijk kader van de gebeurtenis dreigen te verdringen.

Uitpers wil het anders aanpakken. Met Uitpers hoopt de redactie over een rustpunt te beschikken in tijden waar het nieuws doorgaans vluchtig wordt gebracht. Een onafhankelijk en ongebonden initiatief, dat het eenheidsdenken wil doorbreken en nieuws over internationale politiek in
een maatschappelijke context plaatst.

Uitpers verschijnt maandelijks, enkel op het Internet, omdat dit meer en meer verspreid geraakt en zovele initiatieven in het verleden op de muur van de financiële haalbaarheid te pletter zijn geslagen.

Surf naar: http://www.uitpers.be

elienvanlimbergen
4th October 2007, 15:49
Ik denk dat dit een goed initiatief is. Het is vaak moeilijk om de achtergrond (of de moeilijke termen) achter een 'hot item' te begrijpen, al is dit meestal wel nodig om een echt gefundeerde mening over een onderwerp te kunnen vormen. Ook op de site www.vrtnieuws.net doen ze trouwens hun best om een achtergrondschets te maken van actuele onderwerpen.