PDA

Bekijk de volledige versie : Verslagen onderwijsinspectie staan voortaan op internet


Barst
28th September 2007, 23:13
Verslagen onderwijsinspectie staan voortaan op internet


De Vlaamse onderwijsinspectie is sinds vandaag begonnen met de doorlichting van de scholen. De verslagen van de inspectie zijn voortaan te lezen op het internet. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie vanavond.


De onderwijsinspectie ziet toe op de kwaliteit van de onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Dit gebeurt aan de hand van doorlichtingen. Na elke doorlichting noteren de inspecteurs hun bevindingen in een doorlichtingsverslag.

Scholen uit het basisonderwijs en het secundair onderwijs krijgen op regelmatige basis bezoek van de Vlaamse onderwijsinspectie. Eind januari ontstond ophef toen De Standaard de rapporten van die inspectie publiceerde. Die rapporten waren echter soms al acht jaar oud en de krant beperkte zich tot een korte opsomming van plus- en minpunten.

Op de website van de onderwijsinspectie staan nu de volledige rapporten die na 1 januari 2007 door de onderwijsinspectie werden afgeleverd, aangevuld met het concrete advies aan de directies. Ook de driejaarlijkse opvolgingsrapporten zijn toegankelijk voor de internetgebruiker.

De onderwijsinspectie van de Vlaamse gemeenschap is een organisatie die werkt in opdracht van de Vlaamse overheid en belast is met het toezicht op de kwaliteit van het onderwijs. Zij wil aan scholen en centra, ouders en leerlingen of cursisten garanties bieden voor kwaliteitsvol onderwijs.

www.schooldoorlichtingen.be


Blog DM, 28/09/2007 21u10