PDA

Bekijk de volledige versie : De nachtmerrie van elke leerkracht!


wim leenaerts
21st September 2007, 11:48
Eigenlijk best wel een hilarisch filmpje :D Maar komaan, het kan toch gewoon niet dat je zoiets niet doorhebt? Half die klas ligt gewoon strijk... :rolleyes:

Leerlingen verdwijnen uit klas tijdens les

Drie leerlingen van een school in het Nederlandse Nijmegen zijn geschorst, nadat ze een filmpje van hun klas op YouTube hebben gezet. Op het filmpje is te zien hoe 15 leerlingen tijdens de les uit het raam klimmen, zonder dat de docente iets in de gaten heeft.

De rector van de school kon de grap wel waarderen, maar vond het minder leuk dat het filmpje op het internet werd gezet. Om een signaal te geven werden drie leerlingen voor één dag geschorst. De docente gaat een coachingstraject volgen om in de toekomst haar klas beter onder controle te kunnen houden.
www.destandaard.be, 20/09/07

Link naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=BwcbiWX-qvM

Kenny
21st September 2007, 18:42
In dezelfde stijl: http://www.hbvl.be/Limburg/3900/artikel.asp?art={5B3D6DF2-64CA-4E56-BBC1-050267CF25C8}

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=GXTu0tNOcrE

Believing Bart
21st September 2007, 19:22
Dat tweede filmke is veel verschrikkelijker... Dat eerste is achteraf bekeken een leuke stunt die de leerlingen hun leven lang gaan onthouden en navertellen. En waar ook de leerkracht eens goed mee kan lachen.

Maar goed tot zover het leerlingenstandpunt. Ik denk dat je als leerkracht in het tweede filmpke zeker ook een probleem hebt van gezag. ...

En dan nog iets. Ik heb weet van iets soortgelijks, al gaat het dan om gewone beelden van een les die op you tube terechtkwamen. De verantwoordelijke leerlingen zijn hier tevens ook voor gestraft. En dat lijkt me niet meer dan logisch. Leerlingen beseffen natuurlijk niet wat er mis is aan het publiek maken van zulke filmpjes, maar ik kan mij best voorstellen dat leerkrachten niet zo happig zijn op filmpjes van hun les online. Ten eerste is dat een schending van de privacywet (ook al vond ik dat in het begin een overdreven argument/reactie). Ten tweede heeft elke leerkracht zo zijn eigen lesstijl, zijn eigen goede en slechte momenten ... En met filmmateriaal kan je zoveel dat je absoluut ook verkeerde dingen er mee kan bereiken. Daarom: van in begin een duidelijk gevolg geven aan zulke problemen.

Als PAV-leerkracht over dat tweede filmke: ik zou absoluut nog ergens een filmproject in het jaar proberen te integreren waar leerlingen zelf aan de slag gaan!

ps.: Wat zei Marc daarstraks over de leerlingen die niet meer revolteren en gewoon lui op hun stoel zitten! Stuur hem dat eerste filmpje maar eens door! De les was precies saai en dan blijven de leerlingen niet meer zitten :)

Kenny
22nd September 2007, 12:26
[QUOTE=Believing Bart]Ik denk dat je als leerkracht in het tweede filmpke zeker ook een probleem hebt van gezag. ...[/QUOTE]

Een understatement om U tegen te zeggen.