PDA

Bekijk de volledige versie : Dagvaarding burgemeester voor slecht wegdek


Barst
19th September 2007, 17:55
Oud-burgemeester Beke voor rechter


GENT - De politierechtbank in Gent heeft woensdag een zaak behandeld waarin ex-burgemeester Frank Beke (SP.A) wordt gedagvaard, naar aanleiding van een verkeersongeval in februari 2006 in Desteldonk.


Het openbaar ministerie wilde de chauffeur van het voertuig een boete en een rijverbod opleggen wegens onaangepast rijgedrag, maar die wijst nu met een beschuldigende vinger naar toenmalig burgemeester Beke.

De chauffeur raakte de controle over zijn voertuig kwijt en daar was het slechte wegdek volgens de man deels verantwoordelijk voor. Beke werd als burgemeester gedagvaard voor de put in het wegdek.

Op de zitting dinsdag kwam Beke niet opdagen. In zijn plaats haalde Beke’s advocaat aan dat de burgemeester niet strafrechtelijk vervolgd kon worden voor gebreken waarvan hij niet op de hoogte was. 'En als hij het zou geweten hebben, zou men moeten aantonen dat hij verzuimd had er iets aan te doen', zegt meester Henri Van Burm.

De passagier, die nog zwaarder gewond raakte dan de bestuurder en blijvend arbeidsongeschikt is, heeft Beke niet gedagvaard. Hij stelt zich wel burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van de man die achter het stuur zat. 'Hij sluit zich aan bij het openbaar ministerie en wijt het ongeval ook aan de chauffeur, die volgens hem veel te snel reed', aldus Van Burm. De uitspraak volgt op 10 oktober.


DS Online, 19-09-2007

Believing Bart
20th September 2007, 21:27
Als de passagier al zegt dat de bestuurder te snel reed ... (Ik veronderstel dat ge toch niet meerijdt met iemand die ge 'den duvel' wilt aandoen)

A.u.b. seg, ge moet als mensen toch ook nog kunnen aanvaarden dat ge verantwoordelijk zijt voor iets wat is gebeurt. Altijd dat 'van u afschuiven', dat is in tegenwoordig, precies.