PDA

Bekijk de volledige versie : Per straaljager over Google’s aarde


Barst
7th September 2007, 02:11
Per straaljager over Google’s aarde


Google Earth trok kort geleden veel aandacht met een fraaie vernieuwing: Sky. Daarmee kun je door het heelal reizen en prachtige foto’s van sterrenstelsel zien. Maar Google blijkt in het geniep nog meer leuks aan de nieuwste versie van Google zijn aarde te hebben toegevoegd: een zogeheten flight simulator.


Flight simulator is een zeer populair programma waarmee je in de cockpit van een vliegtuig kruipt en zelf virtueel gaat vliegen. De grond onder je is in de loop der jaren steeds beter vorm gegeven. Was het eerste en ruwe tekening met wat lijntjes, tegenwoordig vlieg je over realistisch ogende bergen en steden. Maar wel getekende bergen en steden.

Dat kunnen wij beter, moeten ze bij Google hebben gedacht. Google Earth bestaat immers uit een enorme fotocollage, en is dus in principe nóg mooier om als landschap te gebruiken. En in Earth kun je al een beetje ’vliegen’ door in te zoomen op een regio, de horizon te kantelen en dan een slinger te geven aan je muiswieltje. Google heeft er nu twee vliegtuigen aan toegevoegd en een paar vliegvelden. Nadat je daar een keuze uit hebt gemaakt verschijnen er wat simpele cockpitgegevens over het beeld van Google Earth heen en kun je gas geven. De cockpit oogt nog lang niet zo professioneel als in de originele Flight Simulator, maar het programma is gratis, en je kunt er de hele wereld mee over.

Wie het wil proberen: je moet er de nieuwste versie van Google Earth voor downloaden en dan op de toetscombinatie Ctr-Alt-A, en als die niet werkt Ctrl-Windowstoets-A drukken. Voor Applelaars werkt het met de Option-toets.

Via www.trouw.nl/googleflight is te vinden met welke toetsen je het vliegtuig bestuurt.


Trouw, 07-09-2007