PDA

Bekijk de volledige versie : Zes nieuwe diersoorten ontdekt in Congo


Barst
9th August 2007, 13:02
Zes nieuwe diersoorten ontdekt in afgelegen woud in Congo


BRUSSEL - In een woud nabij het Tanganyikameer zijn onder meer nieuwe soorten muizen, vleermuizen en kikkers gevonden.


Een groep wetenschappers heeft in een afgelegen woud in de Democratische Republiek Congo zes nieuwe diersoorten ontdekt. De geleerden ontdekten een nieuwe vleermuissoort, een knaagdier, twee nieuwe kikkersoorten en twee soorten spitsmuizen.

De onderzoekers troffen de dieren aan in een woud in het oosten van het land, in de buurt van het Tanganyikameer. De plek was decennialang ontoegankelijk door de politieke instabiliteit in de regio. De expeditie, onder leiding van de Wildlife Conservation Society (WCS) werd uitgevoerd tussen januari en maart van dit jaar. 'Als we in zo'n korte periode al zes nieuwe diersoorten ontdekken, vraag ik me af wat er nog allemaal te vinden is', zegt Andrew Plumptre van het WCS.

Naast de diersoorten hebben de wetenschappers mogelijk ook heel wat nieuwe plantensoorten gevonden, maar ze zijn nog bezig met het identificeren van hun verzamelde planten.

Terwijl in Congo 'nieuwe' soorten zijn opgedoken, is de wereld ook een diersoort armer: na een zes wekende durende intensieve speurtocht zijn deskundigen nu vrijwel zeker dat de Yangtze-dolfijn uit de gelijknamige rivier in China is uitgestorven. (belga)


DS, 09-08-2007