PDA

Bekijk de volledige versie : Vette soep als voorgerecht kan helpen bij dieet


wim leenaerts
13th June 2007, 17:40
Vette soep als voorgerecht kan helpen bij dieet

Vette soep als voorgerecht zorgt ervoor dat we bij het hoofdgerecht 20 procent minder voedsel innemen, en kan er zo dus ook voor zorgen dat we vermageren. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek, waarover de Huisarts donderdag bericht.

Tijdens het onderzoek werd de voedselinname van de proefpersonen gemeten nadat ze een niet-vette soep als voorgerecht hadden gekregen en een tweede keer nadat ze een vette soep hadden gedronken. De onderzoekers gingen er van uit dat de absorptie van vet in de dunne darm een gevoel van verzadiging veroorzaakt en de maaglediging vertraagt.

De studie gaf effectief aan dat de calorie-inname tijdens het hoofdgerecht een pak lager lag nadat de proefpersonen vette soep hadden gedronken dan bij de niet-vette variant. Die conclusie ging zowel op voor dikke als magere personen. Wel bleek dat de zwaarlijvigen na de soep nog wat meer honger hadden dan de mageren. (belga/dm)

Bron: www.demorgen.be, 13/06/2007

Hanne VG
11th October 2007, 14:54
Ik vind dit geen verassende conclusie. Het is toch normaal dat wanneer je vooraf al iets calorierijk eet. Je achteraf niet meer zo veel kan eten, waardoor je daarna minder calorieën opneemt.

En vermits dat soep minder calorieën bevat dan een gemiddeld hoofdgerecht zal je wanneer je de rekening maakt minder calorieën hebben opgenomen. Dan wanneer je geen soep at.