PDA

Bekijk de volledige versie : Gay bomb


Barst
11th June 2007, 15:46
'Hormonenbom' moest vijandelijke troepen in homo's omtoveren


In 1994 was het Amerikaanse Pentagon van plan om een "hormonenbom" te ontwikkelen. Deze bom moest een afrodiserend effect hebben op de vijandelijke soldaten, zodat ze meer zin zouden krijgen in seks, en niet meer in oorlogvoeren. Dat melden de Amerikaanse waakhondorganisatie Berkeley Sunshine Project en de televisiezender CBS5.


Het Berkeley Sunshine Project (BSP) is een Amerikaanse waakhondorganisatie die de militaire uitgaven in het oog houdt. Ze vonden een vreemd voorstel van de Amerikaanse defensie om een "hormonenbom" te ontwikkelen, die tot doel had de vijandelijke soldatentroepen om te toveren in homoseksuelen. Hun seksuele driften zouden zo de oorlogsdrang overwinnen.


Gay bomb

Het voorstel kwam van het Ontwikkelingslaboratorium van de Amerikaanse luchtmacht in Dayton, Ohio. Het dateert van 1994. Het Pentagon bevestigde vrijdag op de Amerikaanse televisiezender CBS5 dat Defensie het voorstel om een "Gay bomb" te ontwikkelen, had overwogen en uiteindelijk toch afgekeurd.

Edward Hammond van het BSP maakte gebruik van de Amerikaanse wet op de vrije toegang tot informatie om een kopie van het voorstel te bemachtigen. Met de bom wilde Amerika een geweldloos wapen ontwikkelen. In het voorstel staat dat "een smakeloos, maar doeltreffend geweldloos wapen zou bestaan uit afrodiserende chemicaliën.

Als de stoffen ook nog eens homoseksualiteit zouden ontlokken, zou de bom een zeer krachtige manier zijn om geweld geweldloos op te lossen". De luchtmacht vraagt in het voorstel om 5,6 miljoen euro om een dergelijke bom te ontwikkelen.

De woordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Defensie meldde dat "Defensie verantwoordelijk is voor het onderzoek en de ontwikkeling naar geweldloze wapens die de Amerikaanse soldaten kunnen helpen". Hij verklaarde ook dat de "hormonenbom" vlug werd afgevoerd.


Serieus overwogen

Maar Hammond van het BSP denkt daar anders over. Hij denkt dat Defensie meer aandacht besteedde aan het voorstel dan het ministerie wil toegeven. "We zouden een dergelijk voorstel nooit gevonden hebben als het meteen was afgekeurd", aldus Hammond. "Het Pentagon heeft het voorstel nauwkeurig en serieus overwogen. Ze hebben zelfs hulp gevraagd aan de grootste wetenschappelijke instituten in Amerika".

Defensie verklaarde vrijdag dat het niet bezig is met de ontwikkeling van een soort hormonenbom en dat het plan uit 1994 definitief werd afgevoerd. Het Ministerie kan wel rekenen op veel protest uit het homomilieu. Ze verklaarden dat ze het voorstel zowel "beledigend als lachwekkend" vonden. (belga/dm)


Blog HLN, 11/06/2007 14u36

Ann Van der Flaas
11th June 2007, 16:35
Amai, aangenaam...
Stel u voor dat je man in't leger zit en die komt homo terug?
Zou niet goed komen hé...

Ik vind dat absoluut geen goede oplossing, ook al zou het dan geweldloos zijn, ik vind dit echt schending van de mensenrechten ofzo...

Staat dat er toevallig niet bij?

Griezelig, stel u voor!! :eek:

Kenny
11th June 2007, 17:14
[QUOTE=Ann Van der Flaas]Amai, aangenaam...
Stel u voor dat je man in't leger zit en die komt homo terug?
Zou niet goed komen hé...[/QUOTE]

Waarschijnlijk is dat beter dan dat hij helemaal niet terugkomt? :D

Jelle Van loon
11th June 2007, 23:06
Ja want als je hem écht graag ziet, wil je alleen het/de beste voor hem... (lekker cliché ;) )

:p