PDA

Bekijk de volledige versie : Een knuffel is goed voor de gezondheid van de vrouw


Barst
3rd June 2007, 15:06
Knuffel goed voor de gezondheid vrouw


Een knuffel is, net als andere vormen van teder fysiek contact, goed voor de gezondheid van de vrouw, zo meldt de Independent on Sunday. Bij mannen ligt dat anders, want zij voelen zich fysiek beter wanneer hun partner lieve dingen zegt, eerder dan doet.


Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd door vorsers van de Zwitserse universiteit van Zürich en de Amerikaanse Emory-universiteit.

Zij volgden 67 vrouwen tussen de 20 en 37, die al minstens twaalf maanden samenwoonden met een mannelijke partner en onderwierpen hen aan stressproeven om na te gaan in hoeverre het gedrag van de partners tegenover elkaar de manier beïnvloedt waarop het lichaam met stress omgaat.

Een deel van de groep hield, vlak voor zo'n stresstest, een goede babbel met de partner, een andere groep kreeg een schouder- en nek-massage en de derde categorie kreeg geen vorm van partnerhulp.

Een massage verhoogde de fysieke weerstand tegen stress. Ook de hartslag van de vrouwen werd erdoor vertraagd. Na een gesprek met de partner bleek de stressbestendigheid niet te zijn toegenomen.


Blog DS, 03-06-2007

Believing Bart
3rd June 2007, 18:12
Uitzonderingen bevestigen de regel: Mag ik de mannelijke uitzondering zijn die wel beter wordt van knuffels? :)