PDA

Bekijk de volledige versie : CO2-vrije rallywagen voor Dakar


wim leenaerts
1st June 2007, 19:59
Maaseikse leerlingen bouwen CO2-vrije rallywagen voor Dakar

Leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Jansberg uit Maaseik hebben de afgelopen weken een autowrak omgebouwd tot rallywagen die op plantenolie aangedreven wordt.

De wagen wordt bestuurd door het team "Emission Impossible" van Zonhovenaar Vital Cornelieesen en Stefaan Anrys uit Gent. Het team zal in het najaar met de wagen deelnemen aan 7.000 kilometer lange rally Amsterdam-Dakar.

De rally Amsterdam-Dakar is een budgetvriendelijk alternatief voor Parijs-Dakar. De deelnemers kopen een autowrak en lappen dat vervolgens op. De opbrengst van de rallyrit gaat naar een ontwikkelingsproject in West-Afrika. Rallyrijder Freddy Loix is het peter van het project. Het Vlaamse team is het enige dat deelneemt aan de rally met een jeep die uitsluitend op plantenolie rijdt.

Met hun ecologische stunt wil "Emission Impossible" naar eigen zeggen het debat rond milieuvriendelijk rijden aanwakkeren. In het Technisch Instituut Sint-Jansberg in Maaseik vond dinsdag in het bijzijn van de twee piloten een testrit met de jeep plaats. Dat verliep vlekkeloos. (belga/dm)

Bron: www.demorgen.be, 29/05/2007