PDA

Bekijk de volledige versie : 'Als het goed is, dan...'


Barst
19th April 2005, 17:36
Vlaming gaat bewust met afval om

De Vlaming bewijst dat hij bewust met afval omgaat. Ondanks de toename van allerlei producten die de afvalberg aandikken, houden de inzamelcijfers gelijke tred met die van het jaar daarvoor. Dat zegt Interafval het samenwerkingsverband van de Vlaamse afvalintercommunales en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Interafval bracht de voorlopige inzamelresultaten van de afvalintercommunales samen. Vorig jaar werd in Vlaanderen gemiddeld 153 kilogram restafval per inwoner ingezameld. Hiermee komt het streefdoel voor 2007 van gemiddeld 150 kilogram restafval per inwoner in zicht.

In Vlaanderen wordt meer dan 70 procent van het huishoudelijk afval selectief ingezameld voor hergebruik of recyclage. Maar er zal altijd een fractie blijven die moet worden verbrand of gestort, zegt Interafval.

Hoewel de Vlaming volgens Interafval bewust met zijn afval omgaat, kan het grofvuil nog beter gesorteerd worden. Zoals dat bij huisvuil gebeurt, kun je voor grofvuil een prijs vragen die beter aanleunt bij de reële verwerkingskost, meent Interafval.

Weblog HLN, 19/04/05 16u04