PDA

Bekijk de volledige versie : Alcoholverbod voor Duitse bestuurders onder de 21


Barst
25th May 2007, 15:55
Alcoholverbod voor Duitse bestuurders onder de 21


Duitse jongeren onder de 21 mogen voortaan geen druppel alcohol meer drinken als ze nog met de wagen willen rijden. Dat staat in een nieuwe wet die de Duitse kamer gisteravond heeft goedgekeurd.


Boete

Elke overtreding van deze regel zal beboet worden met een bekeuring van 125 euro en een aftrek van twee punten van het rijbewijs. De proefperiode zal dan bovendien verlengd worden met twee jaar.


Weekendongevallen

De overheid hoopt op deze manier het aantal weekendongevallen, waar jongeren dikwijls bij betrokken zijn, terug te dringen. Ze wilden de wet allereerst laten gelden voor jongeren die nog leren rijden. De Bondsraad stelde voor de wet door te trekken voor jongeren tot 21 jaar.


Puntensysteem

In Duitsland is er een 'rijbewijs met punten'. Dat houdt in dat iedereen vertrekt met 12 punten op het rijbewijs. Bij elke overtreding worden er punten afgetrokken, afhankelijk van de ernst van de verkeersfout. Als je al je punten kwijt bent, riskeer je een intrekking van je rijbewijs voor een periode van een jaar. (belga/hln)


Blog HLN, 25/05/07 14u35

koenmaes8
27th May 2007, 11:03
Ik vind dit gewoon onzin, waarom onder de 21? Ik denk niet dat hiermee de weekendongevallen opgelost of verbeterd geraken!

Dennis Broos
27th May 2007, 23:15
haha wat zielig, wie denkt er nu dat dit gaat werken? nee nee onzin al de jongeren willen drinken dan drinken ze hoor, sommige zullen het misschien kinky vinden om wel te drinken. Dan wordt het nog een stimulans :doh: