PDA

Bekijk de volledige versie : Weggelopen zoon eist studiegeld


Barst
24th May 2007, 13:44
Weggelopen zoon eist studiegeld


Een echtpaar uit Engis zegt dat het niet elke maand 250 euro kan betalen aan zijn meerderjarige zoon.


Toen Adrien (20) 18 jaar was, ontvluchtte hij het ouderlijke huis in Engis (provincie Luik). Omdat hij zijn leraarsstudies niet kon betalen, sleepte hij zijn ouders voor de rechter. De rechter kende de student in april vorig jaar elke maand 250 euro toe van het loon van zijn vader. Volgens de wet zijn ouders verplicht hun kinderen op te voeden en school te laten lopen. Ook wanneer het kind ouder is dan 18 en nog niet op eigen benen staat.

Fabienne Istas en haar man Bruno tekenden beroep aan. Volgens hen komen ze door de beslissing van de vrederechter nog amper rond met het loon van Bruno. Fabienne is huisvrouw en ze hebben nog een dochter van 17.

Gisteren kwam de zaak voor de strafrechter in Hoei. De advocaat van de zoon vroeg nu 400 euro.

De moeder van Adrien heeft vragen bij het verloop van zijn studies. 'Zijn examens in januari waren allesbehalve goed. Hij haalde acht onvoldoendes op tien vakken. Zou hij niet beter gaan werken en geld verdienen?'

De advocate van Adrien zegt dat zijn ouders iets vergeten. 'Als zij later in de problemen zitten, zal Adrien hen helpen', aldus Katherinne Michel. Nog volgens de advocate komt het vaker voor dat meerderjarige kinderen hun ouders voor de rechter slepen omdat ze hun schoolgeld niet betalen.

De rechter spreekt zich uit op 20juni. (bjm)


DS, 24-05-2007