PDA

Bekijk de volledige versie : Dan doen ze al eens iets extra's...


Barst
15th April 2005, 12:40
Kwart spaarlampen niet gebruikt :rolleyes:


BRUSSEL - Ondanks de gratis distributie van spaarlampen bij alle Vlaamse gezinnen, is er in bijna een derde van de huishoudens geen enkele spaarlamp in gebruik. Heel wat van de lampen zijn niet afgehaald of liggen ongebruikt stof te verzamelen.


Dat blijkt uit een enquête die de effectiviteit van de eerste spaarlampenactie moet meten. De distributie van de spaarlampen was een initiatief van de groenen in de vorige Vlaamse regering. Zij wilden elk gezin minstens één spaarlamp bezorgen. Gezinnen van meer dan één persoon zouden daarna nog extra lampen krijgen, één per gezinslid. De eerste fase, die momenteel ten einde loopt, was echter geen groot succes. Eerder bleek al dat heel wat van de lampen niet werden opgehaald in de postkantoren ( DS 18 februari ). Daarom wordt er van de kant van de intercommunales gepleit voor het afblazen van de tweede fase, hoewel die in de wet vastgelegd is.

Vandaag wordt op een rondetafel met alle betrokkenen een enquête besproken over de doeltreffendheid van de eerste fase. Minister van Energie Kris Peeters (CD&V) wil aan de hand van de resultaten nagaan of de tweede fase bijgestuurd moet worden.

De cijfers zijn niet erg hoopvol. Een greep: 31 procent heeft nog nooit van de actie gehoord, 35 procent zegt geen brief of bon te hebben gekregen, 60 procent heeft geen spaarlamp ontvangen.

Van degenen die de spaarlamp al gekregen hadden, had 25 procent hem ongebruikt weggelegd. Van de anderen zei 12 procent niets met de lamp te kunnen aanvangen, en 10 procent zei nog geen idee te hebben over het eventuele gebruik ervan.

Van de gezinnen die recht hebben op een of meer extra lampen in de tweede fase, zegt 23 procent niet te weten wat ze met zo'n extra lamp zullen doen. Vooral bij jongeren en lager geschoolden bestaat er weinig enthousiasme voor de spaarlamp.


15/04/2005 (rmg)

©Copyright De Standaard

wim leenaerts
15th April 2005, 13:02
[QUOTE=Barst]31 procent heeft nog nooit van de actie gehoord, 35 procent zegt geen brief of bon te hebben gekregen, 60 procent heeft geen spaarlamp ontvangen.
[/QUOTE]
Ben niet van alle huishoudelijke kwesties bij ons thuis op hoogte maar ik denk dat wij hier bij horen...
spijtig want ik vind het een prachtig initiatief.

judithgielens
15th April 2005, 17:23
the same here. Wij hoorden het daarstraks op de radio en ons mama zei ook dat ze niets van hun actie afwist.
Blijkbaar kunnen voor zoiets niet evenveel reclame maken als voor hun verkiezingscampagnes :p

Kenny
15th April 2005, 19:52
[QUOTE=judithgielens]Blijkbaar kunnen voor zoiets niet evenveel reclame maken als voor hun verkiezingscampagnes :p[/QUOTE]

Knap gezegd.