PDA

Bekijk de volledige versie : Auto gepikt? Doodstraf!


Barst
5th April 2005, 03:46
Zes Somaliërs onthoofd wegens autodiefstal


In Saoedi-Arabië zijn zes Somaliërs onthoofd wegens autodiefstal en bedreiging. Nog in het Arabische land werden twee Saoedi's, een Jemeniet en een Jordaniër, veroordeeld tot twee jaar cel en 2.000 zweepslagen omdat ze vermoedelijk homoseksueel zijn.

De zes Somaliërs, die deel uitmaakten van een bende, lokten taxichauffeurs naar afgelegen plaatsen waar ze hen bedreigden, beroofden en er in sommige gevallen vandoor gingen met hun taxi. Volgens de rechtbank "bevorderden de zes de corruptie in het land en brachten ze de veiligheid in gevaar". Normaal gezien krijgen in Saoedi-Arabië enkel moordenaars, drugssmokkelaars en verkrachters de doodstraf. In 2005 werden in het land al 36 mensen tot de doodstraf veroordeeld, dat is meer dan in heel 2004.

Homoseksualiteit verboden
De twee Saoedi's, de Jemeniet en Jordaniër werden vorig jaar opgepakt bij een raid op een gebouw in Djeddah bij de Rode Zee. De politie pakte toen 120 mensen op. Volgens informatie in de pers was er een homohuwelijk aan de gang.

"De Saoedische gastheer kreeg twee jaar cel en 2.000 zweepslagen als straf", verklaarde een anonieme bron die de veroordeelden goed kent. "Een Jemeniet die een pruik droeg, kreeg eveneens twee jaar cel en 2.000 zweepslagen". Een andere Saoediër en een Jordaniër, die zich "gedroegen als vrouwen", kregen gelijkaardige straffen. Eenendertig andere aanwezigen kregen een jaar cel en 200 zweepslagen elk. Volgens de bron was bij het proces geen advocaat aanwezig. Homoseksualiteit is in Saoedi-Arabië verboden. (VOC/MAE, belga)

Weblog HLN, 04/04/05

wim leenaerts
5th April 2005, 13:53
De wereld is duidelijk nog aan veel verbetering toe :(