PDA

Bekijk de volledige versie : Britse journalisten bekennen kleur


Barst
19th April 2007, 15:04
Britse journalistenvakbond roept op tot boycot Israëlische producten


Een Britse journalistenvakbond heeft opgeroepen om Israëlische producten te boycotten. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de oproep.


De National Union of Journalists (NUJ) keurde eerder deze week een motie goed om Israëlische producten te boycotten. De directie van de vakbond verzet zich echter tegen de boycot.

"We roepen op tot een boycot van Israëlische producten vergelijkbaar met de boycot tijdens de strijd tegen de Apartheid in Zuid-Afrika. Zo willen we sancties vragen van Groot-Brittannië en de Verenigde Naties", aldus secretaris-generaal van de NUJ Jeremy Dear. De vakbond veroordeelt ook de agressie van de Israëli's tegen de Palestijnse gebieden, de aanval tegen Libanon in de zomer van 2006 en de "massamoorden" op Palestijnse burgers in de Gazastrook.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten de boycot te betreuren. "De NUJ is weliswaar een onafhankelijke organisatie, maar we gaan niet akkoord met de beslissing", aldus de Britse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Kim Howells. De NUJ telt in Groot-Brittannië en Ierland 35.000 leden. (belga/dm)


Blog DM, 19/04/2007 13u42