PDA

Bekijk de volledige versie : Kampen om homo’s te genezen


Barst
7th April 2007, 17:26
Kampen om homo’s te genezen


In de Verenigde Staten zetten christelijke groeperingen zich in toenemende mate in om de homoseksueel te bekeren. Of liever: te genezen. Want homoseksualiteit wordt door vertegenwoordigers van de ex-gay-movement niet alleen beschouwd als een zonde, maar ook als een ziekte. En net als andere ziektes, redeneert de beweging, is homseksualiteit te genezen. Daartoe zijn in Amerika ruim honderd klinieken opgericht en zijn tal van zelfstandige therapeuten actief. Een aantal van deze ‘homogenezers’ komt aan het woord in de onthutsende aflevering Gay Conversion van de CNN-serie ‘World’s Untold Stories’ die dit paasweekeinde wordt uitgezonden.


Opmerkelijk is dat alle therapeuten in de documentaire van Mark Simkin zelf ooit homoseksueel waren en nu ware family men zijn. Neem Richard Cohen, aangekondigd als een van de gezaghebbendste ‘gay conversion’-therapeuten van Amerika. Van zijn voormalige homoseksualiteit getuigt een foto van hem naast een man wiens gezicht onherkenbaar is gemaakt. Dan kijkt de camera mee bij Cohens sessie met Lee, een zwarte homoseksueel met dreadlocks en een broek met camouflagepatroon. „Lee is gay, maar hij heroriënteert zich op zijn seksualiteit”, luidt het commentaar.

„Je moet terug naar de jongen die je ooit was”, houdt Cohen zijn cliënt voor. Lee moet zijn sindsdien ontwikkelde identiteit met behulp van een tennisracket en een kussen letterlijk van zich af slaan. „Hij moet de gevoelens die in hem gevangen zijn naar buiten brengen”, legt de therapeut uit. Volgens Cohen is seksualiteit niet iets wat een mens willoos ondergaat, maar waarvoor kan worden gekozen. Hijzelf ervoer zijn keuze voor de heteroseksualiteit en zijn verdwenen behoefte aan mannen als een bevrijding: „Ik was als een vogel die uit zijn kooi vloog.”

De CNN-documentaire stipt ook de politieke invloed aan die van de christelijke lobbygroepen uitgaat. Ze verspreiden hun boodschap via populaire radiostations en proberen op scholen in het lesprogramma te laten opnemen dat homoseksualiteit niet aangeboren is. Een organisatie als Focus on the Family heeft een aparte divisie Homoseksualiteit, waarvan ex-homo Mike Haley directeur is. „Als ik twintig jaar geleden een gespierde man zag, wilde ik met hem slapen”, zet Haley uiteen, „maar nu denk ik: had ik maar zulke spieren.” Tijdens een lezing op een conferentie over gay conversion betoogt hij dat dertig procent van de homoseksuelen die in therapie gingen daadwerkelijk genazen.

Ondertussen demonstreren buiten tientallen christelijke homo’s met teksten als: God loves you as you are en It’s OK to be gay. Er is inmiddels ook een actiegroep die de strijd met de ex-gay-movement aanbindt. „Mensen worden misleid voor politiek en geldelijk gewin”, zegt Wayne Besen, de voorman van de groep. „Bovendien zijn de technieken, gebruikt bij deze ‘heroriëntatie’, laakbaar en gevaarlijk.” Volgens Besen stoelt de hele beweging op haat, veroordeling en discriminatie van homoseksuelen: „Deze beweging voorziet homo’s van een stigma. Mensen gaan zich ervoor schamen en worden daardoor gedwongen om te willen veranderen.” Besen meende ooit zelf met behulp van een hypnosetherapie op cd van zijn geaardheid af te moeten komen. Hij luistert nog eens naar de therapie. „Je bent klaar om te veranderen’’, horen we een ontspannen stem zeggen. En even later: „Seks hebben met een vrouw is geweldig* Je bent echt blij met je nieuwe seksualiteit* Homoseksualiteit is een gesloten hoofdstuk.”

Een nog krachtiger anti-geluid wordt vertolkt door dominee Mel White, die zich gedurende enkele decennia van zijn homoseksuele gevoelens probeerde te bevrijden. Hij onderging alle hiertoe beschikbare therapieën, tot elektroshock en exorcisme aan toe. Nu is hij gescheiden, leeft samen met een man en houdt cursussen om homoseksuelen zelfbewust te maken. Hij waarschuwt fel voor de gevaarlijke boodschap van de ex-gay-movement: „Mensen voelen zich als een mislukkeling als blijkt dat God ze niet kan veranderen. Dan vinden ze dat ze dood moeten.” Hij vertelt van homo’s die om die reden zelfmoord pleegden: „Ze lieten brieven achter waarop stond dat ze niet meer met God en ook niet meer met zichzelf in het reine konden komen.”

Ook wordt aandacht besteed aan de ‘klinieken’ die volgens CNN veel weg hebben van kampen. Een behandeling kost hier 2.500 dollar voor twee en 6.000 dollar voor zes weken. Ex-cliënt Lance Carroll, voor wie de behandeling niet het door zijn ouders gewenste resultaat opleverde, vertelt over de uiterst strenge huisregels: geen tv, krant, muziek of boek. Volgens hem is de therapeutische aanpak gebaseerd op het conditioneren van schaamte: „Er is iets verkeerd gegaan met je en dat moet je daar herstellen.”

Gay Conversion is al met al een verontrustend bericht van de frontlinie in de strijd om de zelfbeschikking in Amerika.

CNN, zaterdag, 13.00 u en 00.00 u., zondag 23.00 u.


NRC, 6 april 2007

wim leenaerts
7th April 2007, 17:45
OMG! :shocked:
Waar zijn ze mee bezig... Homoseksualiteit genezen :rolleyes:
Naar aanleiding van de protestslogan van één van de tegenstanders 'it's ok to be gay' even de prachtige pro-gay reclamespot van Donna gezocht :D
http://www.youtube.com/watch?v=bpjV946SfZo

Ex-cliënt Lance Carroll, voor wie de behandeling niet het door zijn ouders gewenste resultaat opleverde
Dan mis je als ouders toch echt wel een vijs of 2, 3 volgens mij. Dat je het moeilijk hebt met je zoon/dochters geaardheid, tot daaraan toe, maar dat je minstens 2500 dollar wilt betalen voor zijn of haar 'genezing' gaat er toch wel lichtjes over.
Dat is volgens mij nog het ergste: dat je ouders je niet aanvaarden zoals je bent.

Ik vind dit overigens vrij moeilijk te rijmen met de christelijke moraal die zegt dat iedereen gelijk is enzo van die dingen. :rolleyes:

karenwolput
8th April 2007, 12:48
Sturen ze bij ons zo'n mensen niet rechtstreeks naar Geel? Of vergis ik mij?

wim leenaerts
6th May 2007, 11:12
Polen vinden homoseksualiteit een zonde

Meer dan de helft van de Poolse bevolking vindt homoseksualiteit een zonde. Dat blijkt uit een peiling die vrijdag werd gepubliceerd in de Poolse conservatieve krant Rzeczpospolita.

Het rechte pad

57 procent van de ondervraagden vindt het ongehoord dat homo's in het openbaar tonen welke kunne ze zijn toegedaan. Een homoseksuele leraar voor de klas vinden ze al helemaal taboe. 45 procent is van oordeel dat holebi's moeten proberen het "rechte pad" terug te vinden.

Verboden te manifesteren

Bijna zes op de tien Polen (58 procent) acht een verbod op holebi-manifestaties noodzakelijk. Polen werd nog veroordeeld voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens omdat het onder valse voorwendselen een dergelijke betoging heeft verhinderd.

In het voorjaar van 2005 moest de gay-parade door de straten van Warschau trekken, maar daar stak toenmalig burgemeester Lech Kaczynski een stokje voor. Kaczynski is intussen verkozen tot president van het land. (belga/dm)

Bron: www.demorgen.be, 04/05/2007

wim leenaerts
6th May 2007, 11:14
Polen demonsteren voor meer tolerantie tegenover homo's

Zowat tweeduizend Polen zijn zaterdag in Krakau op straat gekomen om een onbevooroordeelde houding tegenover homoseksuelen in Polen te eisen.

Ze deden dat in hun Mars voor Tolerantie. Op hetzelfde moment hield de nationalistische Jeugd van Geheel Polen een tegenbetoging, die ze Mars voor Traditie en Cultuur doopte. Bij de driehonderd nationalistische betogers voegden zich ook extreemrechtse voetbalfans die de weg versperden van de Mars voor Tolerantie.

De extreemrechtse vleugel pleegde verschillende gewelddaden. De politie pakte tien mensen op, die de leden van de Mars voor Tolerantie hadden aangevallen met onder meer vuurwerk. (belga/dm)

Bron: www.demorgen.be, 21/04/2007

wim leenaerts
6th May 2007, 11:17
Family Pride trekt door straten van Brussel als antwoord op Gay Pride

Zowat tweehonderd manifestanten volgens de politie en meer dan driehonderd volgens de organisatoren hebben zaterdag deelgenomen aan de eerste editie van de European Family Pride. De betogers trokken van het Schuman-rondpunt naar het Brusselse Justitiepaleis, waar speeches werden gehouden.

Rond 18 uur zijn de manifestanten uiteengegaan. Delegaties van verschillende Europese landen liepen mee in de betoging.
De organisatoren van European Family Pride organiseerden de stoet zaterdag omdat op die dag de Europese instellingen hun deuren openstelden.

Gemuilkorfd

De beweging bekritiseerde onder meer de aanneming door het Europees parlement van een resolutie die homofobie veroordeelt. "Onze manifestatie kan op lange termijn zelf door deze resolutie bedreigd worden. Onder het voorwendsel om een minderheid te beschermen, muilkorft ze elke oppositie tegen het homoseksueel lobbywerk :rolleyes:", aldus een van de organisatoren. De organisatoren zeggen het gedrag te willen veroordelen dat erop gericht is de normen om te draaien.

Actie voor het Gezin

De manifestatie onderschrijft de waarden van het christelijke Europa, aldus nog de organisatoren. De vzw Actie voor het Gezin, die zaterdag een congres hield en de nadruk legt op de complementariteit tussen de man en de vrouw binnen een relatie, heeft niet deelgenomen aan de European Family Pride. De Lesbian & Gay Pride trekt op 12 mei door de straten van Brussel. (belga/dm)

Bron: www.demorgen.be, 05/05/2007

wim leenaerts
6th May 2007, 11:34
Dit gaat toch echt wel de verkeerde kant uit...
Straks gaan ze homoseksualiteit nog strafbaar maken :rolleyes:
Je kan iemand toch niet veroordelen voor zijn gevoelens? En dat noemt zich dan nog allemaal Christen ook!
Daar krijg ik helemaal het sch... waterige faeces van.
Why can't we all just get along...

wim leenaerts
16th May 2007, 12:14
Vlaams Belang ziet Bart Debie liever geen propaganda meer maken voor homoseksuelen

Het VB worstelt volop met homoseksualiteit. Op het congres greep de partij terug naar haar oerconservatieve visie, maar in een interview met het blad van de Erasmushogeschool Brussel toont VB-veiligheidsadviseur Bart Debie zich een voorstander van het homohuwelijk.

Debie beweert ook dat de partijtop aan het standpunt schaaft. Volgens Philip Dewinter neemt hij zijn dromen voor werkelijkheid. Woordvoerder Van der Sande ziet homoseksualiteit dan weer 'als een onvolgroeide vorm van seksualiteit'.

De voorbije jaren kwamen er uit het VB af en toe signalen dat de partij op het vlak van ethische dossiers haar visie zou matigen. Eerder veegde Philip Dewinter het conservatieve boegbeeld Alexandra Colen de mantel uit door haar openlijk als 'puriteinse kwezel' te omschrijven. Verruimster Marie-Rose Morel en vooral de intussen naar de Lijst Dedecker overgestapte Jurgen Verstrepen braken geregeld een lans voor een minder rigide houding in ethische dossiers. Op het laatste congres werd die voorzichtige glasnost door Gerolf Annemans volledig de kop ingedrukt. De partij scherpte het ethische programma opnieuw aan en hoopt met haar oerconservatieve visie de oude CD&V-kiezers over de brug te halen.

De uitspraken van Bart Debie klinken in de partij dan ook als een krakende vloek in de kerk. In Het communiqué, het blad van de professionele bachelor journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel, laat Debie weten dat hij niet tegen het homohuwelijk is. En naar eigen zeggen is hij lang niet de enige in de partij. "We zijn een partij die aan het verbreden, verruimen, verjongen en vooral moderniseren is. We trachten onze standpunten aan te passen aan de maatschappelijke realiteit. Als we het specifiek alleen over het homohuwelijk hebben, zie ik veel dingen veranderen in mijn partij. Veel collega's en mandatarissen beginnen in te zien dat we ons standpunt daarover misschien moeten bijschroeven. Mijn persoonlijke visie is: er is zeker een evolutie aan de gang."

Debie weet ook dat "bij onze kopstukken Dewinter, Vanhecke, Annemans en Morel er steeds meer sprake is van genuanceerde en bijgeschaafde standpunten". Volgens Philip Dewinter slaat Debie de bal echter volledig mis. Van discussie of het wijzigen van de partijvisie is er totaal geen sprake. "Het partijprogramma is duidelijk over het homohuwelijk en adoptie voor homo's." Terwijl Debie het homohuwelijk wel ziet zitten, is het volgens Dewinter een devaluatie van het huwelijk. "Het huwelijksinstituut is voor ons belangrijk. Dat wordt gedevalueerd als ook homoseksuelen en lesbiennes kunnen trouwen."

Philippe Van der Sande, de woordvoerder van Philip Dewinter gaat nog een stap verder. Hij verwacht dat de partij de teugels in de toekomst verder aanspant. Voor hem moet homoseksualiteit vooral 'genezen' worden. "Homoseksualiteit is een onvolgroeide vorm van seksualiteit. Jongeren die zeggen dat ze homo zijn, moeten begeleid worden. We moeten die mensen tonen dat hun seksualiteit in feite onvolgroeid is. Dat ze moeten groeien naar een huwelijk tussen man en vrouw."

En Van der Sande spreekt ook een indirecte waarschuwing uit aan het adres van Debie. "Verstrepen was heel duidelijk. Hij ging nooit akkoord met het Vlaams Belang qua ethische standpunten. Wel, je ziet tot wat het heeft geleid. Hij voelde zich niet thuis in de partij en vertrok vrij snel." (dm)
Bron: www.destandaard.be, 16/05/07

Hoe kom je toch aan zo'n scheefgetrokken opvattingen vraag ik me dan af...

wim leenaerts
16th May 2007, 20:39
Polen wil niet dat scholen over homoseksualiteit praten

Roman Giertych, de Poolse minister voor Onderwijs en leider van een extreemrechtse homofobe partij, heeft vandaag een wetsvoorstel ingediend om scholen te verbieden het met hun leerlingen te hebben over homoseksualiteit, ondanks de waarschuwingen van de Europese Unie. "De wet heeft als doel om organisaties die informeren over homoseksualiteit, de toegang tot scholen te verbieden. Zo kunnen ze hun manier van leven niet opdringen aan onze studenten", zei Giertych, voorzitter van de Liga voor Poolse Gezinnen (LPR). Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal elke schooldirectie zich verplicht zien te moeten strijden tegen de verspreiding van de homoseksualiteit, op dezelfde manier als ze zich nu moeten inzetten om porno, geweld, haat en discriminatie :confused: uit hun school te bannen.

Waarden
De minister verdedigt zijn wetsvoorstel met de zogezegde noodzaak om "de waarden van het huwelijk en het gezin te bewaren". De vice-minister van Onderwijs, Miroslaw Orzechowski, probeerde tevergeefs nog tot een akkoord te komen door het onderwijzend personeel te behoeden voor ontslag wanneer ze homoseksualiteit zouden promoten op school.

Reacties
Het wetsvoorstel heeft heel wat reacties uitgelokt bij de Europese afgevaardigden, die de autoriteiten in Warschau vragen om elke wet die de homoseksuele gemeenschap intimideert, te verwerpen. Vladimir Spidla, de Europese commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Gelijke Kansen, uitte dezelfde eisen. Het wetsvoorstel moet eerst langs de overheid gaan en nadien nog door het parlement worden goedgekeurd.

Conflict
Het afgelopen jaar kwam Polen al in conflict met de Raad van Europa, toen de vaandeldrager van Nieuw Europa de verspreiding van een folder over homoseksualiteit op scholen verbood. Minister Giertych ontsloeg toen Miroslaw Sielatycki, de directeur van het Poolse vormingscentrum voor onderwijzend personeel, omdat hij een Poolse versie van de brochure had opgenomen in het leerplan. De brochure vraagt scholen om organisaties uit te nodigen om te praten over de discriminatie van de homoseksuele gemeenschap. (belga/hln)

Bron: www.hln.be, 16/05/07

Ligt dat nu aan mij of is hier een 'trend' aan de gang :shocked:

Tuur
22nd May 2007, 13:26
Sinds wanneer wordt homoseksualiteit als een ziekte gezien? Ik ken niemand die zich ooit al heeft onderzoeken door de huisdokter om te zien of hij homo is of niet.... er zijn trouwens ook geen lichamelijke klachten van. :rolleyes:
Enfin ja, homo's genezen in speciale kampen lijkt mij een beetje te veel op de duiveluitdrijvingen bij geestelijke zieken in de Middeleeuwen. Dat mensen écht in zoiets kunnen geloven verbaast me ook ongelooflijk!

Hannes De Laet
22nd May 2007, 13:31
Sinds wanneer hebben holedbi's geen rechten meer. Dit is dus geen ziekte. Dit doet me denken aan een regime in Duitsland tussen '33-'45. Deze mensen zouden misschien nog wel op dezelfde lijn gezeten hebben. Als ze dit nu vrijwillig doen eventueel tot daar dan toe. Al stel ik me dan wel vragen bij hun mentale gezondheid. Ik denk niet dat de gewone holebi in de straat denkt dat hij ziek is of dat hij zelfs maar genezen kan worden.

Bij zo een genezing kan ik me dan ook niet meer voorstellen dan dat voor de mensen de klok wodt terug gedraaid naar een moment voor ze zich "durvden" te outen.

wim leenaerts
28th May 2007, 14:47
Teletubbies in Polen verdacht van homoseksualiteit
Zijn de bij de allerkleinsten populaire Teletubbies homoseksueel? Die vraag was voor de Poolse ombudsvrouw voor kinderen de aanleiding om psychologen een onderzoek naar het televisieprogramma te vragen. "Ze moeten inschatten of het in het openbaar op televisie kan worden getoond", verklaarde Eva Sowinska aan het magazine Wprost.

Extreem-rechts
Sowinska is niet aan haar proefstuk toe. Dit voorjaar nog pleitte ze voor een beroepsverbod voor homoseksuele leraars, sporttrainers en kunstdocenten. Homo's zouden wat haar betreft geen omgang mogen hebben met kinderen en jongeren in scholen. Sowinska, die deel uitmaakt van de extreem-rechtse Liga van Poolse Families, een van de drie coalitiegenoten in de ultraconservatieve regering van premier Jaroslaw Kaczynski, wilde zelfs dat er een exhaustieve lijst komt van functies die homoseksuelen niet mogen uitvoeren.

Dat nu ook het kinderprogramma wordt verdacht van "homoseksuele propaganda", ligt aan het figuurtje Tinky Winky. "Ik heb gemerkt dat Tinky Winky een handtas draagt, maar het was mij onbekend dat het een jongen is", aldus een bezorgde Sowinska. "Later ben ik te weten gekomen dat er een homoseksueel verband kan verborgen liggen". (belga/hln)

Bron: www.hln.be, 28/05/07

wim leenaerts
20th October 2007, 11:59
Sjeik wil homo's laten verhongeren op eiland

Sjeik Ramathan Shaban Mubajje wil alle homo's in Oeganda verbannen en laten verhongeren op een eiland in het meer Lake Victoria. Mubajje vertelde journalisten aan de moskee van Kampala dat hij zijn voorstel besproken heeft met president Yoweri Museveni. "Ik vroeg hem een eiland in het Victoriameer, dan kunnen we de homo's naar het eiland sturen en ze er laten verhongeren. Dat is de manier om ons land van de homo's te verlossen."

Volgens een aantal geestelijken die bij de ontmoeting waren, heeft Museveni geen commentaar gegeven op het voorstel. De sjeik vindt ingrijpen noodzakelijk, anders wordt de samenleving nog decadenter. "Homoseksualiteit heeft al ganse generaties om zeep geholpen en het homogedrag zal ook voor onze generatie gevolgen hebben. We moeten samen met andere religies strijden tegen homoseksualiteit."

Hij krijgt alvast de steun van een islamitische jeugdbeweging, die een soort van een 'anti-homoleger' wil oprichten. Een geestelijke bevestigt de plannen. "We zijn klaar om een macht op te richten en in te grijpen. We moeten een einde maken aan praktijken als homoseksualiteit", aldus Mulath Bukenya. Homoseksualiteit is vooralsnog niet verboden in Oeganda. (dm)
Bron: www.demorgen.be, 19/10/07

Julie_07
21st October 2007, 13:17
Ik moest wel even lachen toen ik dit bericht op de radio hoorde (van het homo-eiland).
Waar gaat het met de wereld toch naar toe? Zijn de mensen nu helemaal zot geworden?

Ik heb gemerkt dat mensen holebi's anders vinden omdat de meerderheid hetero is. En volgens de democratische gedachte heeft de meerderheid gelijk en zijn holebi's dus abnormaal.
Redelijk belachelijk dus om de minderheid als slecht te aanschouwen.
We gaan toch ook geen mensen met ros haar verbannen omdat ze met minder zijn dan mensen met blond, bruin of zwart haar?

Ik vind het allemaal bullshit.

Lang leve vrijheid!

Evy Witters
21st October 2007, 18:56
Belachelijk! Deze mensen zijn helemaal niet ziek, en kunnen bovendien niet 'genezen' worden. Ze voelen zich gewoon niet aangetrokken tot hun eigen geslacht, maar wat maakt dat uit? Iedereen is anders, het zou bovendien maar erg zijn moest iedereen hetzelfde denken en doen. Ik heb echt respect voor deze mensen, omdat ze durven anders te zijn. Vroeger was het wel anders, maar vandaag worden ze meer en meer aanvaard. Gelukkig, want ook deze mensen verdienen het om net zoals wij, ongestoord gelukkig te zijn!

Caroline De Bot
22nd October 2007, 17:06
Waarom moet er gestreden worden tegen homoseksualiteit? Kan men dit niet gewoon aanvaarden? Het zijn toch ook maar mensen. Of je nu met iemand samen bent van het zelfde geslacht of van het andere, dat maakt mij niet uit. Je kan van mening zijn dat je homoseksualiteit onnatuurlijk vindt, maar dit geeft jou nog niet het recht homo's te laten verhongeren.

elienvanlimbergen
23rd October 2007, 18:45
[QUOTE=wim leenaerts]Sjeik wil homo's laten verhongeren op eiland

Sjeik Ramathan Shaban Mubajje wil alle homo's in Oeganda verbannen en laten verhongeren op een eiland in het meer Lake Victoria. Mubajje vertelde journalisten aan de moskee van Kampala dat hij zijn voorstel besproken heeft met president Yoweri Museveni. "Ik vroeg hem een eiland in het Victoriameer, dan kunnen we de homo's naar het eiland sturen en ze er laten verhongeren. Dat is de manier om ons land van de homo's te verlossen."

Volgens een aantal geestelijken die bij de ontmoeting waren, heeft Museveni geen commentaar gegeven op het voorstel. De sjeik vindt ingrijpen noodzakelijk, anders wordt de samenleving nog decadenter. "Homoseksualiteit heeft al ganse generaties om zeep geholpen en het homogedrag zal ook voor onze generatie gevolgen hebben. We moeten samen met andere religies strijden tegen homoseksualiteit."

Hij krijgt alvast de steun van een islamitische jeugdbeweging, die een soort van een 'anti-homoleger' wil oprichten. Een geestelijke bevestigt de plannen. "We zijn klaar om een macht op te richten en in te grijpen. We moeten een einde maken aan praktijken als homoseksualiteit", aldus Mulath Bukenya. Homoseksualiteit is vooralsnog niet verboden in Oeganda. (dm)
Bron: www.demorgen.be, 19/10/07[/QUOTE]




Mag ik er even op wijzen dat men dit ook deed met de melaatsen, of vroeger met de gevangenen, wat ook geen zier uithaalde. Je 'roeit' iets niet uit door het te verbergen, te isoleren van de rest van de wereld. Verder is het natuurlijk ook gewoon een belachelijk idee.

wim leenaerts
23rd October 2007, 19:24
[QUOTE=elienvanlimbergen]Mag ik er even op wijzen dat men dit ook deed met de melaatsen, of vroeger met de gevangenen[/QUOTE]
Dat mag je zeker. Je zou ervan verschieten wat je op dit forum allemaal wel niet mag ;)
Maar je hebt uiteraard gelijk. Dit leert ons maar weer dat de geschiedenis zich wel degelijk herhaalt en dat het vak geschiedenis niet onderschat mag worden. Hoewel ik vrees dat de wetenschap dat dit ooit al eens geprobeerd is en niets heeft uitgehaald de sjeik niet op andere gedachten zal brengen :rolleyes: