PDA

Bekijk de volledige versie : 747 miljoen mensen op het web


Barst
8th March 2007, 17:28
747 miljoen mensen op het web


Het aantal wereldwijde internetgebruikers is het voorbije jaar met zowat 10 procent gestegen, zegt het meetbedrijf Comscore.


ComScore telde de afgelopen maand in de hele wereld 747 miljoen surfers van 15 jaar en ouder. De grootste groei werd het voorbije jaar opgetekend in India (+33 procent), Rusland (+21 procent) en China (+20 procent). Dat laatste land telt nu 86,8 miljoen internetgebruikers, de op een na grootste groep na de Verenigde Staten (153,4 miljoen).

De groei van het aantal internetgebruikers in de geïndustrialiseerde wereld ligt overigens een heel stuk lager dan het wereldgemiddelde: van 1procent in het VK en 2procent in de VS tot 4procent in Spanje en Japan.

De Canadezen zijn de intensiefste webgebruikers: gemiddeld brengen ze 39,6 uur per maand op het internet door. Bij breedbandgebruikers is dat zelfs 41,3 uur.

In het algemeen neemt het internetgebruik toe met de verspreiding van breedbandverbindingen. ,,We hebben altijd gedacht dat breedbandconnecties het verbruik stimuleren, en dit onderzoek bevestigt dat'', zegt de directeur Bob Ivins van ComScore Europe.

Het grootste bedrijf op het internet blijft tot nader order Microsoft, dat vorige maand ruim 510 miljoen unieke bezoekers op al zijn websites verwelkomde.

De softwaregigant voelt echter de hete adem van Google, dat op goed 502 miljoen bezoekers uitkomt. Daarna volgen Yahoo (468 miljoen), Time Warner (262 miljoen) en eBay (249 miljoen). Opmerkelijk is ook de zesde plaats van Wikipedia, dat met 189 miljoen bezoekers de grootste niet-commerciële weborganisatie ter wereld is.

Cijfers voor ons land maakte ComScore niet bekend. Volgens de Belgische Vereniging van Internetaanbieders (ISPA) telde België einde 2006 2,44 miljoen actieve internetverbindingen, waarvan 90 procent breedbandverbindingen. Voor heel 2006 groeide het aantal verbindingen met 11,7 procent, een stevige groei die volgens de ISPA te danken is aan de combinatie van lagere prijzen en de opkomst van double- en triple-play-aanbiedingen (internet, telefonie en eventueel digitale tv op één factuur). (wdp)


DS, 07-03-2007(wdp)