PDA

Bekijk de volledige versie : Duitsers komen met alternatieve route voor IJzeren Rijn


Barst
8th March 2007, 17:20
Duitsers komen met alternatieve route voor IJzeren Rijn


DÜSSELDORF - De minister van Verkeer van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Oliver Wittke, heeft een voorstel gemaakt waarmee de IJzeren Rijn nieuw leven zou moeten worden ingeblazen. Hij komt met een alternatief tracé voor de spoorverbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied, meldt de Duitse krant Rheinische Post donderdag.


Met het nieuwe traject omzeilt de bewindsman het meest heikele punt voor Nederland. De lijn loopt niet door het natuurgebied de Meinweg bij Vlodrop. In plaats daarvan moeten de sporen vanuit Roermond doorgetrokken worden langs de nieuwe Duitse snelweg A52 tot aan de noordrand van Mönchengladbach. Daar moet het aangesloten worden op het bestaande Duitse sporennet.

Wittke gaf een jaar geleden opdracht voor een studie naar de IJzeren Rijn. De uitkomsten hield men geheim. Eerst moeten er gesprekken gevoerd worden met Nederland en België. Volgens de Rheinische Post hadden de plannen in mei na de Belgische gemeenteraadsverkiezingen onthuld moeten worden. Nederland en België kibbelen al jaren over het al dan niet openstellen van de historische lijn.


Blog DS, 08-03-2007