PDA

Bekijk de volledige versie : VB uit vakbonden?


Believing Bart
16th February 2007, 20:46
Ik stel me toch wel wat vragen bij dit alles.
Volgens mijn weten staan vakbonden officieel los van politieke partijen. Zelf vind ik het dan ook schandelijke dat vakbonden mensen buiten zwieren op grond van extreem-rechtse overtuigingen.

Jammer dat het VB dit natuurlijk weer mooi uitkomt! Maar als niemand klacht indient, dan moet iemand het doen!

Elke werknemer verdient vakbondsbescherming, ook hier mag geen discriminatie zijn!

---------------------------------------------------------
Vier klachten tegen vakbonden
BRUSSEL. Vlaams Belang start vandaag voor de rechtbank van Dendermonde zijn vierde klacht tegen een vakbond wegens het uitsluiten van Vlaams Belang-kandidaten en militanten. Het gaat om een voormalige werknemer van Volkswagen Vorst die uit de socialistische vakbond werd gezet op het moment dat het bedrijf met sluiting werd bedreigd. Het ABVV stuurde zijn gegevens ook door aan het ACV, zodat hij ook daar niet terechtkon. In de zaak worden ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw en zijn ACV-collega Luc Cortebeeck gedagvaard.

Daarnaast heeft Vlaams Belang ook twee klachten ingediend bij de privacycommissie, omdat de vakbonden gegevens over Vlaams Belang-leden aan elkaar doorgeven. Dat is in strijd met de privacywet. ,,De vakbonden zijn trouwens vroeger al eens veroordeeld wegens het opstellen van lijsten'', zegt senator en hoofd van de juridische dienst Jurgen Ceder.

Een laatste klacht loopt al sinds 2004 voor de rechtbank in Turnhout. Daar wordt de grond van de zaak behandeld: het uitsluiten van een vakbondslid wegens zijn politieke voorkeur. In mei wordt een uitspraak verwacht.

Vlaams Belang zegt weet te hebben van tweehonderd mensen die uit hun vakbond zijn gezet wegens banden met de partij. Negentig procent van hen was lid van het ABVV, de rest van het ACV.

Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel roept de Vlaams Belang-leden op om de politieke zuilen een koekje van eigen deeg te geven door het christelijke of socialistische ziekenfonds te verlaten en te kiezen voor het Vlaams neutraal ziekenfonds.

www.standaard.be ; woensdag 14 februari 2007.