PDA

Bekijk de volledige versie : Helft van jongeren chat met onbekenden


Barst
7th February 2007, 01:40
Bijna helft van Europese jongeren chat met onbekende personen


(Belga) Drieënveertig procent van de Europese jongeren die op het internet surfen gaan in op chatverzoeken van onbekende personen. Dat blijkt uit een studie van Insafe, de koepel van Saferinternetplatformen in Europa. Dat maakte Childfocus, de coördinerende vereniging van Saferinternet in België, bekend.


"Ingaan op een chatverzoek van onbekende personen is af te raden, want je hebt hier geen controle over", aldus woordvoerder van Child Focus, Dirk Depover. "Twaalf procent gaat op zijn eentje zelfs in op een verzoek voor een ontmoeting met een volslagen onbekende chatvriend, zonder dat aan vrienden of ouders te vertellen", verduidelijkte Depover.

Uit de online-enquête, die bij 12.000 jongeren onder de 18 jaar werd gevoerd, blijkt dat 56 procent op websites privé-details vrijgeeft. Een andere opvallende vaststelling is dat 8 procent de gegevens van hun bankkaart via het internet weggeeft. Het gedrag van de jongeren is ook erg risicovol vindt Depover, want bijna de helft (47 procent) van de jongeren is overtuigd dat ze geen hulp nodig heeft bij het gebruik van het internet.


Blog DS, 06-02-2007