PDA

Bekijk de volledige versie : Nederland zoekt deal over Belgisch wegenvignet


Barst
6th February 2007, 21:03
Nederland zoekt deal over Belgisch wegenvignet


(Belga) Belgen en andere buitenlanders zullen geen Nederlandse kilometerheffing moeten betalen als België afziet van het wegenvignet. De Nederlandse minister van Verkeer, Karla Peijs, wil België een dergelijke deal voorleggen.


Peijs heeft dat dinsdag gezegd bij een bijeenkomst met Nederlandse transportondernemers in Brussel. De Nederlandse minister probeert nog voor haar afscheid eind deze maand overleg te voeren met de bevoegde Belgische collega. Nederland voert in 2012 de kilometerheffing in waarbij automobilisten zullen betalen voor elke gereden kilometer. Nederlanders krijgen dat vergoed door een lagere wegenbelasting.


Blog DS, 06-02-2007

Believing Bart
6th February 2007, 21:28
Wat denk je van een Benelux-onderonsje?
(zo is het ooit begonnen zeker, de uitbreiding van overheden :) )

Bram
7th February 2007, 11:41
Bende hypocrieten!

Het staat me nog helder voor de geest, het protest van onze vrienden noorderburen.
"Op 1 januari 2008 zal België een wegenvignet van 60 euro invoeren. Belgen winnen dat bedrag terug via een verlaagde wegenbelasting, maar buitenlanders die op onze snelwegen rijden, betalen extra. De Nederlandse socialisten zijn daar misnoegd over. "De Belgen krijgen een compensatie, maar een Nederlander die wel eens door België rijdt heeft extra kosten", zegt SP-Kamerlid Emile Roemer." (vrtnieuws.net)
Wat zeg ik? Het stond hier enkele weken geleden begot als citaat op de voorpagina:
,,Voor de Belgen maakt zo'n verkeersvignet weinig uit, want zij krijgen tegelijkertijd een korting op hun relatief bescheiden wegenbelasting. Dat riekt naar discriminatie. Het vignet is een manier om rijkosten van Belgen af te wentelen op buitenlandse automobilisten. Voor een land dat de hoofdstad van Europa herbergt, is dat bedenkelijk.'' (Uit het commentaar van NRC Handelsblad van 11 januari over de invoering van een autovignet in België.)

Toen al liet ik mijn ongenoegen blijken, en wat lees ik nu?

"Nederland voert in 2012 de kilometerheffing in waarbij automobilisten zullen betalen voor elke gereden kilometer. Nederlanders krijgen dat vergoed door een lagere wegenbelasting."
Wel godverdomme! Knal dezelfde maatregel als België, simpelweg enkele jaren later. Is er nu één politicus in België die hier rel over schopt? Is er één politicus die wegens discriminatie naar Europa stapt? Zou er dan toch iets waar zijn van het fameuze verschil tussen Belgen en Nederlanders?
Ik hoop dat de briesende Hollanders die met hun eisen naar Europa gestapt zijn, daar eens goed worden uitgelachen, maar meestal halen ze daar hun slag thuis. Ik zeg altijd: Zij die het hardst roepen, hoort men het eerst., een waarheid als een koe, die spijtig genoeg inhoudt dat hollanders meestal gelijk krijgen.

bas van gorp
7th February 2007, 15:38
Afschaffen dat wegenvignet! ;)