PDA

Bekijk de volledige versie : Begin het opnieuw in februari!


Believing Bart
5th February 2007, 20:03
Bij deze: Welkom onze nieuwe eerstejaars! :)
------------------------------------------------------
Studenten kunnen andere studies aanvatten in februari
Midden februari start aan de hogescholen en universiteiten het tweede semester. Sinds dit jaar kunnen studenten, die het eerste semester te zwaar vonden of voelen dat ze niet op hun plaats zitten, vanaf het tweede semester een heel nieuwe studierichting aanvatten.

KaHo St.-Lieven, een hogeschool in Gent die veel industriële ingenieurs opleidt, geeft deze "overstappers" een extra steun door een individueel traject uit te dokteren voor het tweede semester.

"Vroeger stopte men en ging men een half jaar werken of zat men een half jaar met zijn vingers te draaien", zegt Heidi Poelman, woordvoerster van KaHo St-Lieven. "Dat hoeft niet langer". Sommige studenten kunnen probleemloos instappen in een nieuwe opleiding, omdat in het tweede semester gestart wordt met nieuwe opleidingsonderdelen.

Bij andere studenten moet, afhankelijk van de richting die ze al hebben gevolgd, gezocht worden naar een meer individueel traject.
"In theorie zou een student zelf zijn studiepakket kunnen samenstellen, maar wij hebben een beter zicht op de inhoud van de vakken en op de voorkennis die hij nodig heeft. Het vraagt wel veel administratief werk en niet alle hogescholen en universiteiten zijn bereid dat te doen", aldus Poelman. (belga/dm)

bron: www.demorgen.be ; maandag 5 februari 2007.

Nick Van Bael
31st December 2007, 17:13
dat is een goed plan , ook nog goed voor de wil voor het leren voor de leerlingen