PDA

Bekijk de volledige versie : Huilende baby's met tape de mond gesnoerd.


caroliencuypers
3rd February 2007, 00:50
Huilende Russische baby's met tape de mond gesnoerd


MOSKOU (GPD) – Het Russische openbaar ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar ziekenhuispersoneel dat pasgeboren baby's met tape de mond snoerde, zodat hun gehuil niet meer hoorbaar was.
Een verpleegster wordt mogelijk vervolgd voor zware mishandeling en de hoofdarts voor nalatigheid.

De zaak kwam pas aan het licht, nadat een patiënt de baby's had ontdekt en beelden met haar mobiele telefoon had gemaakt. De vrouw, die zelf met haar kind in het ziekenhuis lag, was op gekreun afgekomen.

Een verpleegster zei aanvankelijk dat ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien, maar de vrouw slaagde er in dat de tape werd verwijderd, omdat ze vreesde voor stikkingsgevaar. Mensenrechtenactivisten lichtten vervolgens het openbaar ministerie in.

De hoofdarts van het ziekenhuis in Jekaterinburg, een grote stad in de Oeral, zei dat er niets ernstigs was gebeurd. Het drukbezette, overwerkte en onderbetaalde personeel wilde alleen maar rustig doorwerken. De methode was slechts toegepast, omdat verpleegsters wilden voorkomen dat de baby's voortdurend hun speen uitspuugden en dat deze voortdurend moest worden gewassen.

Russische staatsziekenhuizen zijn berucht vanwege de slechte omstandigheden. Een goede behandeling wordt vaak verzekerd door steekpenningen te betalen. Maar alle baby's waren wezen en hadden dus geen ouders die voor hun konden opkomen. De behandeling van achtergelaten kinderen is doorgaans ronduit slecht.

Bron: www.destentor.nl