PDA

Bekijk de volledige versie : Recordaantal toeristen wereldwijd in 2006


Barst
29th January 2007, 15:38
Recordaantal toeristen wereldwijd in 2006


(Belga) Het aantal toeristen wereldwijd heeft in 2006 een recordhoogte van ongeveer 842 miljoen bereikt. Dat is een stijging van 4,5 procent in vergelijking met 2005. Voor 2007 voorspelt de World Tourism Organisation een wereldwijde toename van het toerisme met 4 procent.


In het Afrikaanse continent steeg het aantal toeristen het sterkst, met 8 procent. In de Maghreb-landen steeg hun aantal met 6 procent en in de landen ten zuiden van de Sahara zelfs met 9 procent. "Afrika was weeral een van de meeste dynamische gebieden", aldus de World Tourism Organisation. Deze cijfers bevestigen globaal een kleine vertraging in de enorme groei van de laatste twee jaar. Na een kleine achteruitgang van 1,2 procent in 2003, die veroorzaakt werd door de start van de oorlog in Irak, steeg het aantal toeristen in 2004 en 2005 jaarlijks met 10 procent.


Blog DS, 29-01-2007 (LIM) BELGA

Tuur
1st February 2007, 15:21
Mja, blijkbaar zijn steeds minder en minder mensen tevreden met een vakantie in eigen land. Best wel begrijpelijk met al die stress van het werk. Men wil echt genieten van zijn verdiende vakantie en hoe verder van huis hoe rapper de zorgen verdwenen zijn :cool: Stijging van toerisme heeft natuurlijk ook met veel meer factoren te maken zoals; economie, aantrekkelijkheid van gebieden, investeringen die landen doen om toeristen aan te trekken,... De gevolgen van dit massatoerisme zijn ook niet te onderschatten. Zo zullen kleinere hotels, cafés, restaurants,... niet kunnen concureren met reusachtige nutsvoorzieners. Buitelandse investeerders zullen ook een mooie kans zien om naar deze gebieden te verruimen of verhuizen. De plaatselijke bevolking zal er ook wel bij varen. Zo zullen voorzieniningen zoals stromend water, riolen, electriciteit, wegen,... verberterd worden om de massa toeristen een comfortabele (naar westerse normen) vakantie te kunnen geven. Ook de werkgelegenheid kan vergroten, maar het nadeel is dan weer wel dat de eigen economische producten verwaarloost worden en men alles op toerisme concentreerd en als deze uiteindelijk toch geen winst meer leverd dan zit men wel met grote problemen.

Hanne Vennekens
1st February 2007, 19:49
Ik vind het eigenlijk wel logisch dat er meer en meer toeristen naar het buitenland gaan voor hun vakantie!
Inderdaad de stress van het werk of van de omgeving en dan wil je daar op je vakantie toch zo ver mogelijk van weg zijn...

Maar er zijn natuurlijk ook vele nagatieve gevolgen van het verhoogde toerisme, zoals Tuur als zei, de kleinere kruideniers gaan ten onder aan de grote winkelketens, de natuur wordt uitgebuit, de plaatstelijke mensen zijn niet meer op hun gemak,...

Als men het toerisme niet te veel gaat uitbuiten zal men nog lang naar het buitenland kunnen blijven gaan, anders zullen er de volgende jaren heel wat plaatsen verwaarloosd worden.