PDA

Bekijk de volledige versie : Jonge Britse moslims radicaler dan hun ouders


Barst
29th January 2007, 14:57
Jonge Britse moslims radicaler dan hun ouders


LONDEN - Jonge Britse moslims zijn veel meer dan de generatie van hun ouders geneigd de invoering van de islamitische wet en groeperingen als Al-Qaeda te steunen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde opiniepeiling onder 1.003 moslims in Groot-Brittannië.


Volgens het onderzoek zou 37 procent van de ondervraagde jongeren graag de sharia willen invoeren, tegen 17 procent van de 55-plussers. Van de jongeren uitte 13 procent bewondering voor groeperingen die het Westen bestrijden. Van de ondervraagde ouderen deed slechts 3 procent dat. Drievijfde deel van de ondervraagden tussen de 16 en 24 zei evenveel gemeen te hebben met niet-moslims als met moslims.

Hoofdonderzoekster Munira Mirza stelde dat de sterke islamitische identiteit van vooral jonge Britse moslims rechtstreeks het gevolg is van het overheidsbeleid. Volgens Mirza zijn sinds de jaren '80 verschillen in plaats van overeenkomsten benadrukt. Dat zou ten koste gaan van de ontwikkeling van een sterke nationale identiteit.


Blog DS, 29-01-2007 (llc)

Hanne Vennekens
1st February 2007, 19:18
Ik denk dat dit wel een beetje een logisch gevolg is van alle terroristische aanvallen, de jonge moslims kijken op naar de zelfmoordenaars.

Vroeger waren er volgens mij toch niet zo veel aanslagen en vandaag de dag kan je ze niet meer wegdenken uit ons nieuws.