PDA

Bekijk de volledige versie : De indringer


katleen
17th March 2005, 15:47
Televisietrio levert met "De indringer" knap werk

Zijn drukke bezigheden als arts op een spoedafdeling hebben hun tol geëist. Dokter Tom Vansant (rol van Koen De Bouw) is gescheiden, maar probeert toch een vader te zijn voor zijn dochter Louise (14). Als zij op een dag verdwijnt, raakt Tom helemaal geobsedeerd. Hij wil te weten komen wat er met haar gebeurd is. Zijn speurtocht neemt zo'n fanatieke proporties aan dat ook zijn job onhoudbaar wordt. Daar draait het om in de nieuwe Vlaamse film "De indringer".

Zo'n anderhalf jaar na de verdwijning van Louise komt de radeloze, door wroeging, schuld- en andere vragen gekwelde dokter in contact met de zestienjarige Charlotte (rol van nieuwkomer Maaike Neuville).

Zij is indertijd van huis weggelopen, net in de periode dat ook Louise verdwenen is. Volgens Tom Vansant kan dit geen toeval zijn: Charlotte moét meer weten over zijn verdwenen dochter !

Het feit dat hij het meisje meteen onderdak geeft, bezorgt hem even later een fikse bolwassing van zijn beste vriend én politieman Wes (rol van Axel Daeseleire). Charlotte wordt opgepakt en naar haar ouders, in het Ardense dorpje Bergmont, teruggebracht.

Indringer Tom niet bepaald welkom in Ardens dorpje

Maar dokter Tom weet van geen ophouden en reist haar achterna. Op die manier wordt hij 'de indringer' uit de titel, want in die kleine rurale gemeenschap houdt men de lippen liever stijf op elkaar en reageert men sowieso nogal argwanend op pottenkijkers.

Vooral de plaatselijke boswachter Roland (rol van Filip Peeters) laat de nieuwkomer duidelijk merken dat hij zich maar beter gedeisd kan houden.

Alleen Erika (Els Dottermans), een weduwe die zich sinds het overlijden van haar man alleen maar 'getolereerd' voelt in Bergmont, lijkt blij met de komst van Tom.

De kijker stapt mee in het spel van gissen en raden

Met de introductie van deze personages - die trouwens stuk voor stuk overtuigend en geloofwaardig vertolkt worden - zult u het moeten stellen, want meer verklappen over de intrige zou zonde zijn.

"De indringer" positioneert zich namelijk als een stevige, complexe thriller, waarbij de kijker graag meestapt in het spel van gissen en raden naar de geheimen en mysteries van de plot, om regelmatig te merken dat hij/zij op het verkeerde been werd gezet. Knap werk !

http://vrtnieuws.telenet-media.be/nieuwsnet_master/default/magazine/overzicht/050316DeIndringer/index.html?video_1

http://vrtnieuws.telenet-media.be/nieuwsnet_master/default/magazine/overzicht/050316DeIndringer/index.html?video_2

http://vrtnieuws.telenet-media.be/nieuwsnet_master/default/magazine/overzicht/050316DeIndringer/index.html?video_3

Bron: vrtnieuws.net