PDA

Bekijk de volledige versie : Moslim-sitcom maakt furore


Barst
13th January 2007, 17:30
Moslim-sitcom maakt furore


In Noord-Amerika maakt een nieuwe Canadese sitcom furore. Little Mosque on the Prairie speelt zich af in een kleine moslimgemeenschap in Canada. De sitcom zit vol grappige situaties die ontstaan wanneer verschillende culturen met elkaar in aanraking komen. In de serie zit veel humor gebaseerd op (religieuze) misverstanden en vooroordelen.


Met Little Mosque willen we geen politieke statements maken, zegt de Canadese acteur Zaib Shaikh, die de rol van een advocaat en religieus leider speelt. ,,De serie gaat over een deel van de Canadese cultuur, die toevallig ook moslim is.''

Het belang van de reeks mag niet onderschat worden, want het is de eerste keer is dat een dergelijke sitcom prime time haalt in Noord-Amerika. Ook de moslimgemeenschap krijgt er veel meer visibiliteit door.

Dat is ook de bedoeling, zegt Zarqa Nawaz die de reeks bedacht. Ik wil dat mijn kinderen op televisie kunnen lachen met mensen die er uitzien net als zij. Bovendien wordt het tijd dat wereld inziet dat ook moslims een sterk gevoel voor humor hebben.


Bekijk de eerste aflevering op Google Video:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=4689644836814333621&q=Little+Mosque+on+the+Prairie


Blog DS, 12-01-2007 (kld)