PDA

Bekijk de volledige versie : voorzitter VZW KINT niet ongerust over rechtzaak


Evelyne Wouters
4th January 2007, 19:40
De directie van de vzw KINT, het natuurinstituut van prins Laurent, maakt zich niet ongerust over het feit dat de Vlaamse regering de financiering van de vzw wil doorlichten. Dat heeft directeur Jacques Wirtgen donderdagavond gezegd.

Vlaanderen voorziet sinds 1994 een jaarlijkse subsidie van 178.000 euro voor het KINT (voluit Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie).
Vlaams minister van Leefmilieu, Kris Peeters, verwacht tegen eind januari een rapport over die subsidiėring.

Directeur Wirtgen van het KINT heeft het niet over een onderzoek maar over een evaluatie, zoals die elk jaar gebeurt. Omdat de vzw een beheersovereenkomst heeft met het Vlaams Gewest, vindt Wirtgen het "heel normaal dat de vzw financieel en operationeel geėvalueerd wordt door de overheid".

Volgens Wirtgen heeft de evaluatie niets te maken met het proces dat maandag in Hasselt begint in verband met fraude met geld van de marine.

Vlaams minister Peeters wil niet vooruitlopen op het onderzoek, "maar als uit het rapport zou blijken dat de middelen niet adequaat worden ingezet, zullen we daar een passend gevolg aan geven", aldus Peeters.