PDA

Bekijk de volledige versie : Sterren Hollywood lijden aan overdreven eigenliefde


Barst
31st December 2006, 15:52
Sterren Hollywood lijden aan overdreven eigenliefde


Hoe het met de lokale BV's zit moet nog eens worden uitgezocht, maar de echte grote sterren in Hollywood beschouwen zichzelf inderdaad als heel speciaal en beschikken over een uitzonderlijke dosis eigenliefde. Dat meldt de Sunday Times, op basis van onderzoek door twee befaamde Amerikaanse psychologen.


Mark Young en Drew Pinsky kwamen tot hun diagnose op basis van een mathematisch model om eigenschappen zoals ijdelheid en exhibitionisme te meten en probeerden dat uit op een 200-tal Bekende Sterren die verschenen op het befaamde radio-praatprogramma dat Pinsky in de States presenteert.

En hoewel geen persoonlijke details uit het onderzoek worden gepubliceerd, is wel bevestigd dat namen als actrice Renée Zellweger en acteur Jim Carey, zangeres Jessica Simpson en leden van de groep Duran Duran eraan deelnamen.Daaruit bleek dat, waar onder gewone stervelingen de man doorgaans baziger en opschepperiger is dan de vrouw, het tegenovergestelde opgaat voor de sterren van het witte doek en het (tegenwoordig platte) tv-scherm.


Vrouwelijke beroemdheden in Hollywood zijn namelijk veel narcistischer dan hun mannelijke tegenhangers en tonen zich 30 procent ijdeler en manipulatiever wat hun uiterlijk betreft dan de doorsneevrouw.Of, zoals Pinsky stelt: "Acteurs, comedians en muzikanten vertonen inderdaad de sterkste narcistische trekjes.

En naarmate ze over minder "normale" vaardigheden beschikken, doen ze meer hun best om aandacht te trekken. Want het gaat bij hen niet uitsluitend om ijdelheid. Ze hunkeren naar aandacht, hebben een overdreven vertrouwen in hun eigen mogelijkheden, missen empathie en gedragen zich vaak heel wispelturig. Wat niet wegneemt dat ze vaak bewonderd worden en sympathiek worden bevonden, vooral bij een eerste kennismaking." (belga)


DM, 31/12/2006 12u56