PDA

Bekijk de volledige versie : ,,Vlaanderen roept onafhankelijkheid uit''


Barst
13th December 2006, 23:09
,,Vlaanderen roept onafhankelijkheid uit''


BRUSSEL - De Franstalige RTBF-zender La Une heeft zijn programma’s woensdagavond onderbroken voor een speciale uitzending waarin werd aangekondigd dat Vlaanderen de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Het ging om een nepuitzending van de Franstalige openbare omroep.


Tijdens de uitzending, die werd voorgesteld als een live-verslag, werd gemeld dat koning Albert II het land verlaten zou hebben om zijn onvrede te tonen over deze "unilaterale beslissing" van Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker werkte mee aan de uitzending door een interview te geven, net als José Happart, de voorzitter van het Waalse parlement en enkele andere politieke figuren.


Misplaatste grap

"Een misplaatste grap", zo bestempelt Didier Seeuws, woordvoerder van premier Guy Verhofstadt de RTBF-uitzending.

"Het is de taak van de openbare omroep om de mensen op een juiste manier te informeren, niet om verwarring te zaaien. De RTBF heeft in de eerste helft van de uitzending laten uitschijnen dat het om echte feiten ging en de omroep heeft zo verwarring gezaaid", aldus Seeuws, die de uitzending afdoet als "een misplaatste grap die getuigt van slechte smaak".

"We worden hier op de telefooncentrale overspoeld met telefoontjes van mensen die in verwarring of paniek zijn. Le Monde heeft al gebeld en de Amerikaanse zender CNBC zou de info al hebben overgenomen als een echt feit", aldus nog de woordvoerder van de premier.

Tijdens de uitzending, die werd voorgesteld als een speciaal live-verslag aangevuld met archiefbeelden en politieke reacties, werd onder meer gemeld dat koning Albert II het land verlaten zou hebben om zijn onvrede te tonen over deze "unilaterale beslissing" van Vlaanderen.


Blog DS, 13-12-2006 (bvb)

Believing Bart
14th December 2006, 10:16
Wow! Hierop vallen zo veel reacties te geven!

- Kijk wat een impact media heeft! => CNBC, Le Monde, oproepen van burgers...
- Wat een ongelooflijke inventiviteit! Dit is creativiteit van het hoogste niveau! Zelfs de koning heeft het land verlaten! Gekeken naar de reacties is zo'n actie om discussie te creëren niet mis.
- Haha, machtige zet van onze schenenschopper Jean-Marie! :haha: hihi! (dit soort van poets-wederom-poets hoort natuurlijk niet in de politiek, maar het heeft toch iets hilarisch!)
- Dat andere politici hieraan meewerken, vind ik eerder betreurenswaardig.

Ja, misschien hoort dit niet op een openbare omroep en was er nood aan een stevigere omkadering (misschien ondertiteling die duidt op het 'fake-zijn'), maar bij mij overweegt toch de enorme inventiviteit om deze discussie in gang te zetten! Je moet dit maar durven en vooral doen! Ik hou van 'ruim geziene creativiteit' :D