PDA

Bekijk de volledige versie : "Hallo, hier aarde..."


Barst
12th March 2005, 13:49
Telefoon voor ET


Wie een boodschap voor ruimtewezens heeft, kan vanaf nu met ze bellen. Maar een antwoord zit er niet echt in.


Ongewenste telefoontjes zijn sinds kort niet meer voorbehouden aan aardbewoners. Een groep Amerikaanse ingenieurs heeft op 27 februari namelijk een telefoonnummer geopend voor mensen die graag tegen ruimtewezens willen praten. Sindsdien zijn er al honderden gesprekken van gemiddeld drie minuten geregistreerd.

Voor $ 3.99 per minuut worden de telefoontjes live de ruimte in gestraald met een schotel van 3,2 meter doorsnee in de staat Connecticut. De schotel staat niet speciaal gericht op planeten waarvan wordt vermoed dat er leven zou kunnen voorkomen, maar straalt richting meerdere sterren in de melkweg.

Wetenschapstijdschrift New Scientist wilde weten hoe zinvol dat was en vroeg aan sterrenkundige Christopher Rose hoe ver deze signalen reiken. Het antwoord: ongeveer twee lichtjaar, terwijl de dichtstbijzijnde ster vier lichtjaar van ons vandaan staat. De ingenieurs laten zich daardoor niet uit het veld slaan. Zij gaan binnenkort ook aanbieden om e-mails, plaatjes en films de ruimte in te sturen.

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn7128