PDA

Bekijk de volledige versie : Volgende federale regering moet onpopulaire maatregelen nemen


Barst
11th December 2006, 11:27
Volgende federale regering moet onpopulaire maatregelen nemen


De volgende federale regering zal zeker een viertal hervormingsmaatregelen moeten treffen en die zullen aanvankelijk voor sociale onrust zorgen. Dat zei Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) vanmorgen tijdens een ontbijtgesprek met kmo's in Gent.


Leterme verwees naar het Nederlandse voorbeeld, waar socio-economische hervormingen van Balkenende ook protest ontlokten. Het gaat onder meer om maatregelen die de werkloosheidsval moeten wegwerken en de arbeidsmarkt flexibeler maken, fiscale maatregelen en de regionalisering van zaken als de vennootschapsbelasting.

"Bij de vorming van de nieuwe federale regering zullen die zaken hoog op de agenda staan. Dat zal gepaard gaan met wat aanpassingsverschijnselen. Maar beter een grondige aanpassing dan de dingen op hun beloop laten", aldus Leterme, kanshebber voor het premierschap na de federale verkiezingen. "Desnoods is er in september en oktober wat onrust, maar als men blijft zeggen dat alles goed gaat, dan is er natuurlijk geen draagvlak voor veranderingen."

Welke maatregelen Leterme precies in gedachten heeft, wil hij niet kwijt. "Dat zal blijken uit ons verkiezingsprogramma en de regeringsonderhandelingen". (belga/dm)


Blog DM, 11/12/2006 10u40