PDA

Bekijk de volledige versie : Verkeersvolume E313 aanzienlijk omhoog


Barst
21st November 2006, 22:37
Meer fileleed op E313 sinds einde werken aan Antwerpse ring


RIEMST - Sinds het einde van de werken aan de Antwerpse ring begin 2006 is het fileleed op de E313 richting Antwerpen gevoelig toegenomen. Telgegevens tonen aan dat de verkeersvolumes op de E313 in de omgeving van Herentals de voorbije jaren meer gegroeid zijn dan het gemiddelde van alle Vlaamse autosnelwegen.


Om de doorstroming op de E313 te verbeteren, is de snelweg tussen Antwerpen-Oost en Geel als meest prioritaire gedeelte opgenomen in het programma voor de uitbouw van een dynamische signalisatie in Vlaanderen. Dat heeft minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) geantwoord op een parlementaire vraag van Jan Peumans (N-VA).

Uit het antwoord van Peeters kan afgeleid worden dat het toegenomen fileleed enerzijds te wijten is aan een gewijzigd verplaatsingsgedrag, dat zich voornamelijk tijdens het begin van dit jaar voordeed. ,,Doordat de snelweg al een zeer hoge intensiteitsratio had, zal zelfs een marginale toename van het aantal mobiliteitsdeelnemers vaak tot veel meer congestie leiden'', aldus nog de minister.

Peeters gaf ook te kennen dat enkele werkzaamheden zoals de afbraak van tijdelijke bruggen op de Singel in Antwerpen en diverse werken op de N13 de fileproblematiek nog hebben verzwaard. De minister beaamde ook dat de op- en afritten van de E313 op enkele punten nog voor verbetering vatbaar zijn. Sommige van die op- en afritten zijn in hun huidige vorm niet aangepast aan de verkeersstroom.

Peeters laat weten dat er momenteel algemene richtlijnen worden uitgewerkt om ervoor te zorgen dat bochten met een gelijkaardig risico op een gelijkaardige manier worden gesignaleerd om de herkenbaarheid en het comfort voor de weggebruiker te verhogen.

Ook het Verkeerscentrum onderzoekt de toegenomen files.


Blog DS, 21-11-2006