PDA

Bekijk de volledige versie : Sounds familiar...


Barst
20th November 2006, 22:20
Gepiercete leerling geschorst, medeleerlingen staken


GENT - Een tweehonderdtal leerlingen van het Sint-Catharinacollege in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen hebben vandaag ,,gestaakt'' omdat een medeleerlinge de school niet meer in mag. Ze is onder haar lip gepiercet en dat mag niet volgens het schoolreglement. De directie houdt het been stijf. Dat meldt VTM in ,,Het Nieuws.''


In het schoolreglement staat dat er geen piercings toegelaten zijn. Zolang de leerlinge het juweeltje niet uitlaat, komt ze de school niet in, aldus de directie.

De piercing zit er sinds september maar vorige vrijdag merkte de directie ze voor het eerst op. Uit protest hebben maandagnamiddag een tweehonderdtal leerlingen postgevat op de speelplaats. Ze scandeerden haar naam, bleven op de speelplaats staan en weigerden les te volgen.

Het meisje zou op zoek gaan naar een andere school. De directie wil overleg met de leerlingenraad. Die beslist morgenvroeg of er voort wordt ,,gestaakt''.


Blog DS, 20-11-2006

wim leenaerts
20th November 2006, 22:30
Ook al problemen gehad met al uw piercings? :D

Tja, als het schoolreglement zegt dat het niet mag dan kan je alleen maar proberen om met de studentenraad ervoor te zorgen dat piercings wel toegelaten worden in het schoolreglement.

Believing Bart
21st November 2006, 20:39
Kijk eens aan hoe mondig de leerlingen worden! Ze durven zelfs al staken!!!

Sorry leerlingen, maar als dat echt in het schoolreglement staat dan is dat zo en de enige manier om dat te veranderen is via (die goede oude) leerlingenraad.

Het is natuurlijk wel raar dat die piercing nu pas wordt opgemerkt. Als alle leerkrachten het schoolreglement kennen ... inderdaad ja!

wim leenaerts
22nd November 2006, 17:32
Leerlinge met piercing terug naar school

GENT - Soetkin Vinck, het meisje dat na een incident met de directie van het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen meer mocht dragen en het college verliet, is woensdag opnieuw op de school verschenen. Soetkin draagt haar piercing nog, maar ging akkoord om hem in de school te bedekken met een kleine klever.
Op 9 januari zit de directie samen met onder meer de leerlingenraad om het schoolreglement te verduidelijken en eventueel te versoepelen.

Bron: www.destandaard.be