PDA

Bekijk de volledige versie : Vlaming wordt groener


Barst
20th November 2006, 01:25
Vlaming wordt groener


BRUSSEL - Het ledenaantal van Natuurpunt, de grootste Vlaamse natuurvereniging, piekt. De boodschap van de Vlaamse huisvrouw Margaretha Guidone, dat we de aarde voor onze kinderen en kleinkinderen moeten redden, heeft haar effect niet gemist. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.


Natuurpunt bleef jaren op 50.000 leden steken. Sinds 2002 is het aantal inschrijvingen jaar na jaar met negen procent - en dit jaar al met ruim tien procent - gestegen, zodat voor het eerst de kaap van 65.000 gezinnen werd bereikt. Dat is des te opmerkelijker, omdat heel wat andere sociale bewegingen in deze tijden van toenemende individualisering juist minder succes kennen.

,,Steeds meer Vlamingen zijn echt bekommerd om hun leefomgeving'', verklaart Luk Daniels van Natuurpunt het succes. ,,Dat is lang niet meer het monopolie van geitenwollensokkers. De media besteden steeds meer aandacht aan leefmilieu en schudden de mensen wakker.''

De afgelopen week liepen er nog heel wat inschrijvingen bij Natuurpunt binnen. ,,De informatie in de pers over de klimaatconferentie, de klimaatfilm van Al Gore en het enthousiasme van de Vlaamse huisvrouw Margaretha Guidone, hebben ons zeker geen slecht gedaan'', aldus Daniels.


Blog DS, 19-11-2006