PDA

Bekijk de volledige versie : VLD wil ook diversiteit in allochtone organisaties


katleen
4th March 2005, 16:14
vr 04/03/05 - VLD-voorzitter Bart Somers vindt het positief dat Vlaams minister Bert Anciaux (Spirit) meer migranten in de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen wil, maar vindt diens voorstel wel te eenzijdig. Anciaux wil Vlaamse verenigingen openstellen voor allochtonen. Somers wil dat ook migrantenverenigingen zich openstellen voor Vlamingen.

Vlaams minister Bert Anciaux wil meer diversiteit in de cultuur-, sport- en jeugdsector.

Anciaux wil dat er meer kleur komt bij het personeel, de raden van bestuur en het publiek van de sport-, cultuur- en jeugdsector. Om dat doel te bereiken, gaat de minister de komende maanden samenzitten met de betreffende sectoren en allochtonenverenigingen.

Tegen volgend jaar moet dat overleg resulteren in "een stevig actieplan" voor meer diversiteit in de cultuur-, jeugd- en sportsector.

En volgens Anciaux "zou het best kunnen dat het actieplan zegt dat de middelen die vanuit de overheid komen, gekoppeld worden aan de resultaten die geboekt worden".

Dat betekent dat verenigingen die er niet in slagen meer allochtonen te bereiken en te betrekken mogelijk (een deel van) hun subsidies kunnen kwijtspelen.

Somers vindt dat een goed idee, maar vindt dat er meer sprake moet zijn van tweerichtingsverkeer. Ook allochtone oranisaties moeten worden gestimuleerd om een meer divers publiek aan te trekken, luidt het.

Bron: vrtnieuws.net

katleen
4th March 2005, 16:16
Somers vindt dat een goed idee, maar vindt dat er meer sprake moet zijn van tweerichtingsverkeer. Ook allochtone oranisaties moeten worden gestimuleerd om een meer divers publiek aan te trekken, luidt het.
Ik vind dit idd een goed voorstel maar denk er net zo over als Meneer Somers. Tweerichtingsverkeer is hier het sleutelwoord! Dan kan er alleen maar eerlijk gehandeld worden.

Kevin van de Velde
18th March 2005, 18:56
Waar in godsnaam moeten wij op de boeren buiten vreemdelingen gaan vinden om in bestuursraden te gaan zetelen. En ze moeten nog willen ook. Het idee achter dit idee is goed, maar de uitwerking ondoordacht.

Barst
19th March 2005, 03:12
[FONT=Trebuchet MS]Je hebt wel degelijk een punt - al moet je daar niet direct de Messias voor zijn :D : in de Kempen is er van vreemdelingen en integratie weinig sprake, en zeker al niet 'op den buiten'. Om van onze hogeschool nog maar te zwijgen...

Maar het maakt het er natuurlijk wel een stuk makkelijker op om vervolgens een ronkend-open-pluralistische Opdrachtverklaring te promulgeren... al had ik het zelf niet anders gewild... Tenzij natuurlijk zou blijken dat dit 'papier' in de praktijk veel moeilijker te verwezenlijken zou vallen, al is het maar:
-omdat men de feitelijke problemen doodleuk opzij kan schuiven - onbekend maakt niet enkel onbemind maar vooral onbesproken...
-omdat met een eenzijdige aandacht op de 'techneutische' kant van de zaak gans de integratieproblematiek niet of nauwelijks ter sprake komt/moet komen...
-omdat de consequenties in de praktijk - leraren die na de opleiding bij 'katholieke' instellingen geconfronteerd worden met een 'mandaat' en ingenieurswerkgevers die zich wel degelijk laten leiden door afkomstcriteria - rustig terzijde kunnen geschoven worden als 'komende van derden'...

Ik weet wel zeker dat er 'bij ons, binnen de KHK', zeker geen sprake is van slechte wil, integendeel zelfs. Onze algemene directeur heeft zich binnen de Associatie niet weinig geëngageerd om in deze problematiek een voortrekkersfunctie op te nemen. Maar het is en blijft een feit dat ik in al mijn lessen in Geel en Vorselaar met NIET EEN allochtoon wordt geconfronteerd... En net dat geeft aan deze problematiek binnen 'het provincialistische nest van de KHK' een lichte bijsmaak als er niet tegelijk serieus nagedacht en gediscussieerd wordt over de vraag hoe het dan wel komt dat allochtonen blijkbaar heel moeilijk de weg naar de KHK vinden... (het is nl. toch niet zo dat 'ze' in het oostelijke deel van onze provincie en in Limburg alleen maar met een vergrootglas waarneembaar zouden zijn...)[/FONT]

katleen
19th March 2005, 09:54
Om van onze hogeschool nog maar te zwijgen...
Niet alleen onze hogeschool, zelfs de campus van de KDG op de Groenplaats in Antwerpen slaagt erin om het aantal allochtonen op een stuk of 5 te houden. (1 jaar geleden toch) Hoe ze dat doen? Dat weet ik niet...

Kevin van de Velde
20th March 2005, 23:40
[QUOTE=Barst][FONT=Trebuchet MS]Ik weet wel zeker dat er 'bij ons, binnen de KHK', zeker geen sprake van slechte wil, integendeel zelfs. Onze algemene directeur heeft zich binnen de Associatie niet weinig geëngageerd om in deze problematiek een voortrekkersfunctie op te nemen. Maar het is en blijft een feit dat ik in al mijn lessen in Geel en Vorselaar met NIET EEN allochtoon wordt geconfronteerd... En net dat geeft aan deze problematiek binnen 'het provincialistische nest van de KHK' een lichte bijsmaak als er niet tegelijk serieus nagedacht en gediscussieerd wordt over de vraag hoe het dan wel komt dat allochtonen blijkbaar heel moeilijk de weg naar de KHK vinden... (het is nl. toch niet zo dat 'ze' in het oostelijke deel van onze provincie en in Limburg alleen maar met een vergrootglas waarneembaar zouden zijn...)[/FONT][/QUOTE]
Nochtans zijn er in mijn eerste jaar 2 allochtonen begonnen, ze hebben echter hun 2de jaar niet gehaald. Eigenlijk ben ik ook een immigrant, dus je hebt op die manier wel een niet-rasechte vlaming in de klas ;)