PDA

Bekijk de volledige versie : Groen licht lerarenopleiding


Barst
11th November 2006, 03:29
Groen licht lerarenopleiding


In de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement zijn de plannen voor de hervorming van de lerarenopleiding goedgekeurd. Beginnende leerkrachten krijgen meer stages en een betere begeleiding omdat elke nieuwe leerkracht op de school een mentor krijgt. Zo'n mentor is een meer ervaren collega. De hervorming start op 1 september 2007.


Binnen de opleidingen wordt ook de inhoud versterkt. Regenten zullen zich meer moeten specialiseren door te kiezen voor twee in plaats van drie vakken. De basiscompetenties voor alle opleidingen worden geactualiseerd, met aandacht voor specifieke problemen zoals diversiteit in een grootstedelijke context.

Voor de hervorming wordt 15,3 miljoen euro vrijgemaakt. ,,Een verantwoord bedrag'', vindt minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A). ,,Omdat de lerarenopleiding zo echt leraren van de toekomst kan vormen. Dat is nodig als we iedere leerling de kans willen geven op onderwijs van topkwaliteit''.


DS, 10-11-2006

Believing Bart
11th November 2006, 22:15
Ik ben toch blij dat ik nog in de oude zit. Ik ben in het middelbaar al altijd 'het nieuwe systeem' geweest :)
en ja, 3 vakken kunnen geven is toch altijd wat meer kans op werk dan 2.
Al geef ik toe, als ik een mentor zelf zou kunnen kiezen ...

p.s.: Ik hoop dat ze de basiscompetenties niet nog uitbreiden. Ik zal hier maar geen debat over die competenties starten zeker?