PDA

Bekijk de volledige versie : Brussels Airlines "taalkundig aseksueel"


Barst
2nd November 2006, 17:41
Brussels Airlines nieuwe naam fusiemaatschappij


De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij die onstaat uit de fusie tussen SN Brussels Airlines en Virgin Express krijgt de naam Brussels Airlines. Dat schrijven de kranten Le Soir en La Libre Belgique donderdag op basis van "verschillende bronnen".


Volgens La Libre Belgique is de "keuze voor Brussels Airlines voor alles pragmatisch en beantwoordt het aan de minimumeisen van het lastenboek: er is een Belgische connotatie, voldoende prikkelend voor de buitenlandse reizigers en taalkundig aseksueel". De officiële aankondiging van de nieuwe naam en het logo van de maatschappij gebeurt op dinsdag 7 november. Eerder waren er al geruchten dat de naam Sabena zou terugkeren. (kva) :rolleyes:


Blog DM, 02-11-2006

Wouter
4th November 2006, 08:27
Sabena Express?

Wouter
7th November 2006, 19:22
BRUSSEL - De nieuwe naam van de fusiemaatschappij SN Brussels Airlines en Virgin Express wordt ,,Brussels Airlines". Het bedrijf heeft nu ook zelf de naam bevestigd.

De kleuren van de nieuwe maatschappij zijn blauw en rood, die laatste als erfenis van Virgin Express, en op de staart komt een grote B met bolletjes. De logo's lekten vorige week al uit in De Standaard.

SN Brussels Airlines en Virgin Express hielden de naam van hun nieuwe fusiemaatschappij zorgvuldig geheim, om hem vandaag, exact vijf jaar na het ter ziele gaan van Sabena, wereldkundig te maken.

Brussels Airlines concentreert zich net als zijn twee voorgangers op Europa, met als belangrijke niche Afrika. Opvallende nieuwigheid is het afschaffen van de businessklasse op de korteafstandsbestemmingen. In de toekomst kan voor bestemmingen binnen Europa worden gekozen voor twee tarieven: het iets duurdere B.flex met meer service en flexibiliteit en het goedkope B.Light. Brussels Airlines hoopt dat minstens 35 procent voor de eerste categorie kiest.

De nieuwe formules zijn vanaf morgen te boeken, maar gaan in met het zomerseizoen op 25 maart 2007. De aanpassingen aan de vliegtuigen zullen de volgende maanden geleidelijk gebeuren. Gespot

Vliegtuigspotters hadden vannacht al een Airbus van de luchtvaartmaatschappij met het nieuwe logo gefotografeerd en op het internet gezet. De foto van het geverfde vliegtuig is sinds vanmorgen hier te bekijken.

She's a beauty, ain't she?