PDA

Bekijk de volledige versie : 40.000 Franse studenten betalen studies met prostitutie


Barst
30th October 2006, 18:16
40.000 Franse studenten betalen studies met prostitutie


Naar schatting 40.000 Franse universiteitsstudenten zoeken hun toevlucht tot de prostitutie om hun studierekening te helpen dragen. Dat berichtte Le Figaro maandag. Het merendeel zijn vrouwen.


Met het geld dat de studenten in de prostitutie verdienen, wordt ook de huur betaald. Soms wordt het gewoon als zakgeld gebruikt. Volgens Le Figaro zou ongeveer één op de 57 studenten het oudste beroep ter wereld beoefenen.


Druk

Guillaume Houzel van Student Life Watch geeft het bestaan van het fenomeen toe. Hij verwijst naar de toenemende druk op de koopkracht van de studenten de laatste jaren. "Hun uitgaven zijn gestegen doordat de vastgoedprijzen de hoogte zijn ingegaan. Maar de studiebeurzen zijn niet toegenomen," luidt het. Naar schatting 225.000 Franse studenten zouden problemen hebben om hun studies te betalen. Volgens Houzel leven er 45.000 in extreme armoede.


Occasioneel

De studenten belanden wel niet in de reguliere prostitutiekringen. "Studentenprostitutie is gewoonlijk een individuele en occasionele activiteit", stelt een waarnemer. De studenten bieden hun diensten meestal aan via het internet, via webcams en kleine advertenties.


Blog HLN, 30/10/06 16u04

Believing Bart
30th October 2006, 21:12
Excuseer?

Kort voorbeeld van de maatschappij:
1. Een diploma is een must => Hoe hoger, hoe liever.
2. Dat diploma halen kost geld => Hoe hoger, hoe meer.
3. Iedereen heeft recht op gelijke kansen, ook op gebied van onderwijs.

=> En toch moeten studenten bijklussen om hun studies te betalen:
ofwel: 1. Gaan studenten niet op een slimme manier met hun geld om.
ofwel: 2. Is er iets grondig mis met de financiering van studenten die willen studeren.

ANDERE KIJK: Er zijn veel studenten die werken in het weekend om wat bij te verdienen. => Waarom net prostitutie dan tegenwoordig zo 'in' is => Makkelijk, snel en winstgevend?

1 ding: Het gaat niet goed met de waarden in zo'n maatschappij!