PDA

Bekijk de volledige versie : Merendeel Russisch nucleair materiaal is spoorloos


Wouter
21st February 2005, 11:51
==========
Het merendeel van het Russische nucleair materiaal is verdwenen en zou zich inmiddels in handen van terroristen kunnen bevinden, zo waarschuwt een Amerikaanse senator op basis van geheime documenten. John Rockefeller, vice-voorzitter van de senaatscommissie voor de inlichtingendiensten, heeft inzage gehad in documenten van de CIA.

"Aangezien het merendeel van het nucleaire materiaal niet in de Russische boekhouding is opgenomen - en veel van de locaties zich op het platteland bevinden - denk ik dat we (...) een ware discussie kunnen aangaan om te bepalen wie op dit moment de grootste dreiging voor de wereld vormt," aldus de senator zondag op de televisiezender Fox News.

Volgens hem is Rusland een grotere bedreiging dan Noord-Korea, dat heeft gezegd over een kernwapen te beschikken. De Amerikaanse president Bush, die zich op dit moment in Brussel bevindt, zal donderdag in de Slovaakse hoofdstad Bratislava een gesprek hebben met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Daarbij zal onder andere over de nucleaire kwestie worden gesproken.
===============

HLN 21/02/2005

Barst
21st February 2005, 22:01
[FONT=Trebuchet MS]Vrees idd dat daar een oneindig veel grotere dreiging van uitgaat dan alle Iraks en Korea's tesamen... :mad:
N.b.: hebben de Britten hun 30kg verrijkt uranium al teruggevonden? :D [/FONT]